GANGNEUNG, SOUTH KOREA - FEBRUARY 8: The Olympic rings is seen in Gangneung town, near the venue for the Speed Skating, Figure Skating and Ice Hockey ahead of PyeongChang 2018 Winter Olympic Games on February 8, 2017 in Gangneung, South Korea. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)
Chung Sung-Jun/Getty Images

70% ZA JAPANSKU PUBLIKU

KREĆE DRUGI KRUG PRODAJE ULAZNICA ZA OLIMPIJSKE IGRE U optjecaju još jedan milijun 'vrijednih papirića'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 08.11.2019. u 12:18

 • Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. najavili su danas da će ovog mjeseca pustiti u prodaju još jedan milijuna ulaznica među kojima će biti ulaznice za boksačke mečeve, no ne i za maraton, koji je zbog mogućih vrućina nedavno premješten u Sapporo.

  U drugom krugu prodaje koji će trajati od 13. do 26. studenog samo će stanovnici Japana putem lutrije moći kupiti vrijedne ulaznice. Sljedeći krug prodaje ulaznica bit će organiziran na proljeće.

  Maraton organizatorima predstavlja problem jer još nije poznato hoće li se sigurno trčati u Sapporu. Naime, odluka o premještanju maratona iz Tokija izazvala je dosta bure. Tako je nastao i problem u prodaji ulaznica jer su u prvom krugu prodane ulaznice za maraton, ali u Tokiju i još sada nije poznato hoće li kupci tih ulaznica s njima moći pratiti maraton u Sapporu ili će im biti vraćen novac.

  Organizatori tvrde da će za Igre biti dostupno 7.8 milijuna ulaznica. Prema njihovim riječima, najmanje 70 posto, a to je oko 5,5 milijuna ulaznica, namijenjeno je japanskoj publici. Ostatak će biti prodavan izvan Japana ili će biti dodijeljen sponzorima, nacionalnim olimpijskim odborima, Međunarodnom olimpijskom odboru ili međunarodnim sportskim savezima. Organizatori se nadaju da će zaraditi oko 800 milijun dolara prodajom ulaznica.

  Iz drugih medija