CROPIX
ODBOJKA

LAGANA POBJEDA U ZLATNOJ EUROPSKOJ LIGI Hrvatske odbojkašice protiv Austrijanki odradile malo jači trening i upisale rutinsku pobjedu

Utakmica 3. kola skupine B Zlatne Europske lige odbojkašica u Varaždinu
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 01. lipanj 2019. 22:13

HRVATSKA - AUSTRIJA 3:0 (25:22, 25:22, 25:15)

VARAŽDIN GSD Gledatelja: 500. Suci: Marc Bloemhard (Nizozemska) i Milan Rajković (Hrvatska)

HRVATSKA: Sain (L), Stanović, Strunjak, Butigan, Božičević (L), Štimac, Luketić, Mlinar, Popović-Gamma, Dumančić, Fabris, Jakšetić, Deak, Klarić. IZBORNIK: Daniele Santarelli

------------------------------------------------------------------------

Protiv Austrije izbornik naše reprezentacije Daniele Santarelli izveo je ponovno jedan kombiniran sastav: Štimac kao organizatorica igre, Luketić na dijagonali kao korektorica, primačice-pucačice Mlinar i po prvi puta Popović-Gamma, srednje blokerice Strunjak i Butigan te libero Božičević. Krenulo je odlično, 2:0 i 7:3, pa stalo, 13:13, 15:15, 19:19, dok nije izbornik zamijenio jednu dijagonalu i uveo u igru Fabris (Luketić) i Deak (Štimac). Do kraja su naše nanizale 6 poena, za konačnih 25:21 u prvom setu.

U drugom ista priča što se prve postave tiče, isti sastav kod naših kao i u prvom setu. S tom razlikom da je sada isti sastav odradio posao do kraja, bez zastajkivanja. Doduše, u finišu seta je izbornik ponovio dvodtruku izmjenu iz prvog seta, kao dio taktičke pripreme. No, ono što je važnije, nakon ove utakmice ostaje još veća enigma na koji li su nam to način Austrijanke prije tjedan dana kod kuće uzele dva seta. Naravno da ne treba nikoga potcjenjivati, ali ekipa koju ima nekadašnja sjajna igračica Svetlana Ceca Ilić svakako nije sastav od kojeg treba strijepiti, pogotovo ne Hrvatska, pa ma kako neuigrana i u punim pripremama s mladim sastavom bila.

Treći set preslika prva dva, isti sastav, ista igra, ista dominacija. Austrijanke sve više tonu, kod 11:5 njihovs izbornica zove minutu odmora ne bi li spriječila potop. I je, malo, palo je nekoliko 'krumpira' u naše polje, no daleko je to od igre od koje bi naše trebale drhrati, tako da su uredno do kraja odradile posao, najbrže što su mogle.

Odbojka: Španjolci bolji od Hrvatske

Hrvatski odbojkaški reprezentativci poraženi su od Španjolske u trećem susretu Europske zlatne lige u Varaždinu s 0-3 (22-25, 22-25, 15-25).

U teškoj utakmici do samog kraja Hrvatska je pokazala borbenost, no pobjeda je naposljetku ipak pripala gostujućoj ekipi. Prva dva seta bila su iznimno uzbudljiva, a Španjolcima su pripala sa samo tri boda razlike. U trećem setu Španjolska se pokazala dominantnijom te preuzela utakmicu. Najbolji u hrvatskim redovima bio je Marko Sedlaček.

"Španjolska je od samog početka krenula agresivno. Počeli su dobro servirati i nismo uspjeli adekvatno odgovoriti. Kasnije se uvukla mala nervoza i rezultat je ovakav“, istaknuo je igrač Hrvoje Pervan te dodao:

"U sljedećoj utakmici koja nas očekuje u Estoniji protiv domaće reprezentacije očekujem pobjedu. Prije nekoliko dana pobjedili smo ih ovdje u Varaždinu. Vidjet ćemo s kakvom ekipom će nastupati na njihovom terenu budući da imaju dva sastava od kojih se jedan već kvalificirao na Final Four.“

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Žukoskij, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Visić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

Nakon ovog susreta seniore očekuje odlazak u Estoniju gdje će 8. lipnja odigrati uzvratnu utakmicu s domaćom reprezentacijom, a potom je, 12. lipnja na rasporedu uzvrat današnje utakmice u Španjolskoj.

Linker
24. travanj 2024 12:32