Aarhus, 070818. SP u jedrenju za olimpijske klase Hempel Sailng Worldchampionships Aarhus 2018. Na svjetskom prvenstvu natjece se 1400 jedrilicara iz 85 zemalja.
Na fotografiji: Tonci Stipanovic, regata klase Laser Standara Zlatna skupina.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX

STAR SAILORS LEAGUE

LOŠ DAN TONČIJA STIPANOVIĆA NA BAHAMIMA 'Jednostavno smo loše odjedrili čitav dan. Puno krivih odluka kroz regatno polje, nismo mogli pronaći ritam..'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 05.12.2019. u 10:15

 • Hrvatska posada na finalu Star Sailors League na Bahamima Tonči Stipanović i Tudor Bilić u drugom je danu jedrenja upisala tri loša rezultata.

  S 19., 21. i 17. mjestom pali su ukupnom redoslijedu s desetog na 19. mjesto sa 60 bodova. Dobra je vijest kako je plasman u drugi dio natjecanja, u četvrtfinale, još uvijek matematički moguć. Do kraja kvalifikacija ostalo je još pet jedrenja, a Stipanović i Bilić za desetim mjestom zaostaju 23 boda. Nije nedostižno, ali hrvatski jedriličari morat će pokazati puno bolje jedrenje. U jako vjetrovitom danu imali su tri sjajna starta, dobro se držali u prvom dijelu regate, a potom su padali u donji dio poretka. Opet su najviše vremena gubili u jedrenju niz vjetar kada je njihova Zvijezda bila vidljivo sporija od ostalih.

  "Jednostavno smo loše odjedrili čitav dan. Puno krivih odluka kroz regatno polje, a usput nismo mogli pronaći pravi ritam u jedrenju niz vjetar gdje gubimo jako puno", kratko je prokomentirao Tonči Stipanović zbivanja u Nassau.

  Star Sailors League postoji od 2013. godine kada su vodeći jedriličari u Zvijezdi osnovali natjecanje koje je ovoj klasi omogućilo život nakon što je skinuta s olimpijskog programa. Projekt organiziran prema uzoru na teniski ATP Svjetska je jedriličarska federacija svrstala uz bok America’s Cupa, Ocean Racea, World Match Racing Toura i SailGP-a, a u šest je godine natjecanje zahvaljujući modernoj tehnologiji praćenja regata, izravnom prijenosu na internetu i atraktivnim jedriličarskim imenima steklo veliki broj poklonika. Ovogodišnja regata jedri se do 7. prosinca.

   

  REDOSLIJED:

      1. Negri/Kleen 8

      2. Kusznierewicz/Prada 17

      3. Cayard/Trinter 19

      4. Melleby/Revkin 20

      5. Percy/Ekstrom 23

  19. STIPANOVIĆ/BILIĆ 60

  Iz drugih medija