Hrvatski gimnastički savez
NOVI VELIKI IZAZOV

'MALA IZ SPLITA' OSVOJILA ZLATO, ALI JOŠ SE NIJE VRATILA U HRVATSKU 'Nisam gotovo ni spavala, ali bit ću spremna! Stižu sve najbolje na svijetu'

ANA ĐEREK Naša gimnastičarka je nakon svog prvog zlata na parteru na Svjetskom kupu u Azerbajdžanu odletjela odmah na sljedeći turnir u Katar
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 20. ožujak 2018. 22:19

Iz glavnog grada Azerbajdžana Bakua do glavnog grada Katara Dohe, za one koji ne lete često na toj liniji, trebaju tri sata. Zrakoplovom. I dva su sata vremenske razlike, u plusu. Informacija je provjerena iz prve ruke, od naše zlatne 19-godišnje gimnastičarke Ane Đerek. Sada i uistinu zlatne jer je ova naša “mala” iz Splita, olimpijka iz GK Marjan, osvojila zlatnu medalju u Svjetskom kupu, sa 13,533 boda, na tlu. Ana je odmah nakon Bakua odletjela u Dohu, gdje je od četvrtka očekuje novi nastup u Svjetskom kupu.

- Nastupit ću na parteru i na gredi - rekla je odmah po dolasku u Dohu Ana, pomalo umorna od puta.

U Dohi je 30 stupnjeva C

- Maa, jesam umorna, ali malo. Nisam baš spavala, ali nema veze, do četvrtka će sve leći na svoje mjesto. Ovdje je pun toplije, nekih 29-30 stupnja Celzijusa - ponovo dijeli informacije iz prve ruke.

Ovo, “nisam spavala” je zanimljivo. Zbog umora, zlata oko vrata ili...?

- Išli smo svi kasnije na banket koji je priredio organizator, bilo je super i dobro smo se zabavili. Dobro, nije baš bila fešta kakvu bi mi kod kuće napravili, ali je bilo OK, ipak smo u stranoj zemlji. Bilo je na banketu i volontera, i nas sportaša, i sponzora...

Osijek, 190517.
 Gimnastika.
Kvalifikacije Svjetskog kupa u gimnastici - Grand Prix Osijek Zito Challenge Cup. 
 Na fotografiji: Tin Srbic i Ana Djerek.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Foto: Vlado Kos / Cropix

Je l’ Ana bila spremna za banket, je l’ imala svečanu toaletu?

- Nije to bio takav banket, ipak smo mi sportaši. Ali uvijek imam neku garderobu sa sobom za takve prilike.

Prva zlatna medalja u Svjetskom kupu, očekivana?

- Ne mogu reći da sam očekivala, ali mogu reći da sam se nadala. Ovisilo je puno i o konkurenciji, koja je bila na ovom turniru solidna.

A kakva će biti u Dohi, možemo li i tu očekivati neku medalju?

- O, tu će biti puno jača konkurencija, s obzirom na to da je u listopadu u Dohi Svjetsko prvenstvo, vidim da su se prijavile sve najbolje gimnastičarke na svijetu. Žele vidjeti u živo dvoranu, oprobati sprave... A što se mojih očekivanja tiče, želim samo odraditi vježbe najbolje što mogu, sada sam nakon ove medalje iz Bakua puno smirenija. u Azerbajdžanu je bilo i treme, ali to me uvijek prati. To je ona pozitivna trema.

Dolazi i Tin Srbić

Hrvatska kolonija se povećava u Dohi jer će uz medaljaše Anu Đerek i Antona Kovačevića u Kataru nastupiti i Robert Seligman, aktualni prvak svijeta na preči Tin Srbić te Kristijan Vugrinski na konju s hvataljkama, dok će zajedno s Anom na gredi nastupiti i Petra Furač. Koliko zapravo imate vremena tijekom natjecanja biti podrška jedni drugima?

- Naravno da se svi međusobno podržavamo i bodrimo, razgovaramo međusobno, no, ne stignemo baš odgledati sve vježbe. Ali dovoljan je i taj osjećaj da su tvoji tu negdje, blizu, već je drukčije, bolje - kaže Ana, koja je jedno vrijeme bila čak i u vezi s Tinom Srbićem.

Past će i shopping

Što je Ani jača disciplina, parter ili greda?

- Možda mi je trenutačno jači parter, no, to puno ovisi i o konkurenciji.

Nije prvi puta u Dohi.

- Ne, ovo mi je već treći puta da sam ovdje, tako da sam već ponešto i vidjela od grada.

Znači, nakon natjecateljskog dijela može preskočiti turistički dio i prebaciti se na djevojkama uvijek milo i drago “šopingiranje”?

- Zapravo bih i mogla i imam to čak i u planu. Ali prvo natjecanje pa ćemo onda razmišljati o onome što će biti poslije - reći će u kratkom razgovoru odmah po dolasku u Katar naša zlatna gimnastičarka.

Linker
24. travanj 2024 17:28