Ostali sportovi

Mario Mandžukić i Sandra Perković najbolji sportaši u 2013. po izboru SN-a!

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 26.12.2013. u 13:26

 • Sandra Perković, ženska karate reprezentacija, Mario Mandžukić i četverac na pariće proglašeni su u četvrtak najboljim sportašima u 62. po redu izboru "Sportskih novosti" u kojem je sudjelovalo 329 novinara.

  Na svečanosti dodjele nagrada koja je održana u studiju 7 Hrvatske radiotelevizije nazočni su bili i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

  Ekipom godine proglašena je ženska karate reprezentacija u sastavu Ana-Marija Čelan, Ana Lenard, Azra Saleš i Ivona Tubić, koja je na europskom prvenstvu osvojila ekipno zlato, a sa 184 glasa, iza sebe je ostavila žensku reprezentaciju u samostrelu i žensku odbojkašku reprezentaciju.

  - Ove su nam nagrade dodatni motiv za iduću godinu kada nas čekaju svjetsko i europsko prvenstvo na kojima ćemo dati sve od sebe - izjavila je jedna od članica reprezentacije Ana Marija Čelan primajući nagradu izjavila.

  Momčad godine je veslački četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

  - Godina na izmaku je bila gotovo savršena. Kažem gotovo savršena zbog kiksa na europskom prvenstvu što nam daje dodatni motiv za iduću godinu kada nas čeka europsko prvenstvo u Beogradu gdje će biti dosta naših navijača i tamo želimo čuti 'Lijepu našu' - kazao je jedan od četvorice 'zlatnih veslača' Valent Sinković.

  Nagrada za najboljeg sportaša otišla je u ruke hrvatskom nogometnom reprezentativcu i članu minhenskog Bayerna Mariju Mandžukiću koji je sa devet glasova više pobijedio rukometaša Domagoja Duvnjaka. Treći kandidat za sportaša godine bio je skijaš Ivica Kostelić.

  - Sretan sam i ponosan na ovu nagradu. Iza mene je nevjerojatna sezona. Nastavit ću tako i dalje i nadam se da će sljedeći trofeji biti s reprezentacijom - kazao je Mandžukić koji je s Bayernom osvojio njemačko prvenstvo, njemački kup, Ligu prvaka, europski Superkup i na kraju svjetsko klupsko prvenstvo.

  Najboljom sportašicom proglašena je aktualna svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković koja je osvojila čak 283 glasa, najviše na ovom izboru. Iza nje su ostale jedriličarka Tina Mihalić i streličarka Ivana Gudelj.

  - Nadam se da će ovo potrajati i dulje, a ne samo iduće godine. Sljeće godine je europsko prvenstvo u Zuerichu i želim tamo osvojiti zlato. Tako bih postala prva sportašica kojoj je uspjelo u tri godine osvojiti tri velika trofeja - kazala je Sandra primajući nagradu.

  Sportske novosti dodjeljuju i nagradu za fair play koju je ove godine primila mlada jedriličarka Hana Dragojević, članica jedriličarskog kluba "Labud" koja je na natjecanju 'Opatija Spring Cup' u travnju ove godine iz mora spasila kolegu Marka Smolića.

  Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je obraćajući se uzvanicima na svečanosti dodjele nagrada ponovio kako su ovu godinu obilježili veliki rezultati naših sportaša.

  - Posebno treba istaknuti da ju je obilježila dominacija žena, dama u pojedinačnim sportovima - Sandre Perković, Tine Mihelić, sestara Zaninović. Nadamo se da će se ta dominacija nastaviti i iduće godine. A što smo poželjeli u idućoj godini - nastavak dominacije Sandre Perković, zlatno u Danskoj za rukometaše, zlato za vaterpoliste i Francusku u Brazilu - rekao je Mateša.

  Premijer Milanović je kazao kako u sportu ne vrijedi pravilo kao u politici da je lako i uz malo sreće moguće doći na vrh.