Ronald Gorsic / CROPIX
KRAJ JEDNE PRIČE

MEDVEŠČAK NAKON UNIŠTENE SEZONE IZBAČEN IZ LIGE! Ovo su razlozi zbog kojih je došlo do raspada sistema i jedne mučne situacije

HOKEJ NA LEDU Nedjeljna utakmica protiv Znojma bit će posljednja za Medvjede u ovom društvu, barem ove sezone
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 30. siječanj 2019. 10:01

KHL Medveščak Zagreb neće nastupiti u međurundi EBEL lige, što u prijevodu znači da će mu nedjeljna domaća utakmica protiv češkog Orli Znojma biti posljednja u EBEL-u, barem što se ove sezone tiče.

Odluku o izbacivanju “medvjeda” prije početka drugog dijela prvenstva donijela je Glavna skupština lige na sastanku u Salzburgu. Na službenoj stranici kluba objavljeno je da su klub i liga zajednički donijeli odluku, a radi se o više razloga koji su poput domino-efekta uništili sezonu Medveščaka.

Niz od 24 poraza

Odlazak nekolicine glavnih sponzora prije početka sezone otežao je rad kluba, većina igrača klub je napustila krajem studenog i početkom prosinca zbog čega je Medveščak sklopio momčad od igrača iz podmlatka i drugih zagrebačkih klubova.

S nedostatkom igrača poklopio se i nedostatak leda jer Medveščak za drugi dio međurunde natjecanja ne bi na raspolaganju imao Dom sportova, što bi dodatno otežalo plan odigravanja susreta.

Podsjetimo kako je Medveščak nakon 41 odigrane utakmice u EBEL-u prikovan za dno ljestvice s 21 bodom, a Medvjedi su trenutačno u nizu od 24 poraza zaredom.

Linker
27. travanj 2024 06:35