Ronald Goršić / CROPIX
RENESANSA ŽABACA

MLADOST UVJERLJIVOM POBJEDOM OSIGURALA ODLAZAK NA ZAVRŠNICU KUPA 'Sve ćemo napraviti da ozbiljno ugrozimo Jug i probamo osvojiti Kup Hrvatske!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2018. 12:27

Vaterpolisti Mladosti u posljednjoj utakmici kvalifikacijskog turnira Kupa Hrvatske uvjerljivo su slavili protiv gradskog rivala Medveščaka rezultatom 16:4. Najbolji u redovima Žabaca bili su Luka Bajić i Matias Biljaka sa po četiri postignuta pogotka.

"Očekivana utakmica, rezultat govori sam po sebi. Dali smo priliku mladim igračima, te nagovješteno odmarali starije igrače ili one koji imaju reprezentativne obaveze. Ispred nas je tjedan u kojem nećemo imati četiri reprezentativca. Kharkov odlazi u Rusiju, situacija s Milošem Ćukom je neizvjesna, treba nam ozbiljna liječnička dijagnoza vezana za njegov status nakon koje ćemo tražiti odgovarajuće mjere!“ - izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić te dodao: „Zadovoljan sam s cijelim turnirom. Poslastica turnira – utakmica protiv Juga, bez igranja Ćuka, no pružili smo kvalitetan otpor Jugu. Utakmica je do kraja bila neizvjesna i dobra za gledanje. Ozbiljno se približavamo Jugu u svakom pogledu. U ovom tjednu cilj je punjenje baterija i priprema za utakmicu protiv POŠK-a, s naglaskom na pripremu i za BPM Busto s kojim igramo 19. prosinca. Između njih, Solnoka i nas se krije ta četvrta ekipa koja će osigurati Final 8 LEN Lige prvaka. Nakon toga, tempiramo formu za Final 4 Kupa Hrvatske gdje nas čeka galvanizirani Jadran sa željom i voljom da nam vrati s interesom i kamatama ono što smo mi njima napravili u Splitu. Sve ćemo napraviti da mi budemo pobjednici polufinala, te da uđemo u finalu ozbiljno ugrozimo Jug i probamo osvojiti Kup Hrvatske!".

U prvoj utakmici posljednjeg dana turnira riječko Primorje EB slavilo je protiv Zadra 1952 rezultatom 9:8. Poredak nakon finalnog dana je: Jug CO s 12 bodova, HAVK Mladost 9, Primorje EB 6, Zadar 1952 3, Medveščak 0.

O utakmici protiv Medveščaka igrač Mladosti Matias Biljaka je izjavio: „Dobili smo Medveščak s velikom gol razlikom. Imali smo teška dva tjedna te naporne utakmice. Zahvaljujem suigračima te publici koja nas je i ovaj put bodrila! Sada slijedi punjenje baterija za utakmice koje su pred nama!“

Nastup na Final 4 Kupa Hrvatske osigurali su dubrovački Jug CO kao pobjednik turnira te HAVK Mladost kao drugoplasirana. U Splitu su plasman osigurali Jadran Split te Mornar Brodospas. Parovi polufinala Final 4 su Jug CO – Mornar Brodospas te HAVK Mladost - Jadran Split.

Iduće utakmice Mladosti su na rasporedu u subotu, 15. prosinca u 18 sati kada Mladost dočekuje splitski POŠK, dok se u srijedu, 19. prosinca igra utakmica s BPM Busto u LEN Ligi prvaka.

Ulaz na utakmice besplatan je za sve posjetitelje.

Linker
20. travanj 2024 15:34