CROPIX
JADRANSKA LIGA

MLADOSTAŠI SLAVE POVIJESNU TITULU U SVOM ZAGREBU 'Pazite, dobili smo ne bilo koga, nego Jug!' PREKRASNA SPORTSKA GESTA DUBROVČANA: Ovo je dan Mladosti

Vaterpolisti Mladosti pobjednici su ovosezonskog izdanja regionalne Jadranske lige, oni su u finalu završnog turnira igranog u Zagrebu svladali branitelja naslova Jug CO sa 13-12 (3-0, 4-4, 4-2, 2-6).
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. travanj 2019. 22:25

Na kraju, pravi buket trofeja i zlata su mladostaši odnijeli ili primjerenije možda, budući da se igralo uz Savu, zadržali u Zagrebu.

Osim najveće nagrade ukupnog pobjednika, kao i pojedinačnih nagrada vrataru Marceliću i centru Raduu, napadač Mladosti Lovr Miloš nagrađen je i za najkorisnijeg igrača završnog turnira RVL. Zasluženo budući da je u finalu Miloš uz 3 gola iz 4 pokušaja, imao još po jednu asistenciju, te osvojenu loptu i dva isplivana prva napada. U polufinalu ej pak Miloš postigao jedan gol, te po jedan blok i asist.

Okupani trener Mladosti Zoran Bajić blistao je i od sreće.

"Iskreno, odigrali smo fantastičnu prvu polovicu sezone, kasnije malo pali. Opet, pokazali smo da sve ono što smo radili, imali vjere, hrabrosti sada smo uspjeli pretočiti u bazenu. Pazite, dobili smo ipak ne bilo koga, nego Juga. Jednu od najboljih europskih momčadi. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, tri i pol četvrtine. Onih zadnjih nekoliko minuta, to doista ne bi komentirao jer je sve već bilo riješeno".

Kapetan Mladosti Ivan Marcelić napokon je ostvario jedan od svojih snova.

"Tu sam već 9 godina u prvoj momčadi, bio sam klinac kada su neke ranije momčadi osvajali trofeje, a ja... nikako. Stvarno se možda pojavio i neki oblik psihološkog pritiska. S druge strane, negdje je morao i Jug 'kihnuti'. Drago mi je da smo mi konačno uspjeli otići do kraja, ne samo zastati na korak do, nego uspeti se na najvišu stepenicu postolja".

Luka Bajić:

"Ovo je bilo nešto posebno. Odigrali smo protiv strašno dobre, moćne utakmice jednako tako strašno dobro. Ovo je velik dio za nas, za ovaj klub, za cijelu momčad. Nastojat ćemo ne na tomu stati".

Ivan Buljubašić:

"Nakon 7 godina smo vratili odnosno osvojili neki trofej, donijeli ga u Zagreb, u naš klub. Proteklih smo se tjedana, a s posebnim naglaskom na zadnjih tjedan dana toliko dignuli da je to nevjerojatno. Pokazali smo doduše već u polufinalu da smo pravi, iskazali smo karakter, snagu. Doslovno smo 'pregazili' Juga, tek smo u zadnjoj četvrtini popustili pred kraj nakon 7 golova prednosti".

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak bio je oprezan u najavama prije početka turnira, i pokazalo se da je bio u pravu.

"Prije turnira sam rekao, nekoliko sati prije polufinala da svemu dođe kraj. Došao je kraj našoj seriji trofeja, a Mladost je sasvim zasluženo pobijedila. Velike čestitke njima, mislim da se samo o njima treba sada pisati i govoriti. Naša je igra bila za zaborav. Ovo je dan Mladosti. Mi se mučimo s formom u zadnjih mjesec dana i to je evidentno".

I Luka Lončar je gurnuo mladostaše u prvi plan.

"Nas nije ništa išlo, Mladosti pak sve i svaka čast. Bili su fantastični, čestitam im na pobjedi. Mi ćemo morati ozbiljno poraditi na svojoj igri jer s ovakvom igrom nećemo mi ni Jadrana iz Splita proći u polufinalu našeg državnog prvenstva".

Linker
24. travanj 2024 11:16