International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach opens the 134th session during which the host city for the 2026 Winter Olympic Games will be decided in Lausanne, Switzerland, June 24, 2019. REUTERS/Denis Balibouse - RC177AA5EAB0
REUTERS/Denis Balibouse

ČEKA SE ODLUKA

NA POMOLU POTPUNO NEOBIČNA ODLUKA ORGANIZATORA OLIMPIJSKIH IGARA Novi sport u programu sele u grad udaljen čak 23 sata letom?

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 02.12.2019. u 20:50

 • Pariz će biti domaćin ljetnih olimpijskih igara 2024. godine, a organizatori razmatraju premještanje natjecanja u surfanju na najveći otok Francuske Polinezije - Tahiti, koji bi zamijenio jedno od mogućih mjesta na francuskoj obali uz Atlantski ocean.

  "Odluka je u rukama francuskih organizatora. Ali kao što sam rekao u prošlosti i nisam se predomislio, osobno više volim mjesta koja su najbliže gradu u kojem se organiziraju OI, kako bi sportaši i gledatelji mogli osjetiti olimpijski duh", rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

  Međutim, francuski organizatori žele proširiti igre i još uvijek inzistiraju na tema da Tahiti, koji je od Pariza udaljen 23 sata letom, ugosti natjecanje u daskanju na valovima.

  Natjecanje bi se trebalo održati u Teahupou, mjestu na jugozapadu Tahitija gdje je surfanje na velikim valovima glavna atrakcija. Kao mogući kandidati spominju se i četiri francuska mjesta Hossegor-Seignosse-Capbreton, Biarritz, Lacanau i La Torche.

  Surfanje ulazi u obitelj olimpijskih sportova već sljedeće godine u Tokiju.

  Iz drugih medija