CROPIX
'BILO JE UGODNO...'

NA RAZGOVORU KOD PLENKOVIĆA Janica Kostelić kandidatkinja za čelnicu Središnjeg državnog ureda za sport?

Piše: HinaObjavljeno: 25. listopad 2016. 13:56

Najbolja hrvatska sportašica svih vremena i dosadašnja pomoćnica ministra za sport u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta Janica Kostelić bila je u utorak na razgovoru kod predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića poslije kojeg nije željela ni potvrditi ni demantirati da joj je ponuđeno mjesto čelnice Središnjeg državnog ureda za sport.

"Samo smo razgovarali, bilo je ugodno, ali nemam ništa pametno za reći", kratko je, u svom stilu, odgovorila na novinarsko pitanje o tome je li joj premijer ponudio mjesto čelnice Ureda za sport koji bi djelovao pri Vladi RH Janica Kostelić.

Tijekom svoje karijere Janica Kostelić je između ostalog osvojila četiri zlatna olimpijska odličja i pet puta je bila svjetska prvakinja u različitim skijaškim disciplinama.

Središnji državni ured za sport osniva se radi održanja kvalitete i unapređenja hrvatskoga sporta kao i poboljšanja uvjeta za bavljenje sportom i sportskim djelatnostima.

Glavna zadaća Ureda bit će donošenje dugoročne strategije razvoja sporta, ulaganje u veći broj malih sportskih objekata, poticanje sporta u službi zdravlja, redefiniranje položaja profesionalnih i amaterskih sportskih klubova, osiguranje primjerenih tehničkih i financijskih uvjeta vrhunskim sportašima te provođenje mjera za suzbijanje nasilja na sportskim terenima.

Izmjenom zakonske regulative Vlada će, najavljuje se, ojačati financijsku odgovornost sportskih klubova i saveza te učinkovitije urediti nadzor nad njima.

Već i najavu formiranja samostalnog Ureda za sport pri Vladi RH pozdravili su sve glavne sportske udruge od saveza, klubova, sportaša i sportskih dužnosnika koje već godinama nastoje dobiti ili zasebno ministarstvo ili Ured za sport, a malo je onih koji bi našli argumente protiv Janičinog imenovanja na mjesto čelnice Ureda za sport.

Linker
19. travanj 2024 06:44