Zagreb, 080118.
Sljeme, Crveni spust.
Svjetski skijaski kup za osobe s invaliditetom, slalom u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba, stojecih i sjedecih skijasica i skijasa.
Na fotografiji: Dino Sokolovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

ODLIČNA NAJAVA ZA SUBOTU

NAJBOLJI HRVATSKI PARAOLIPMIJAC IMA SE PRAVO NADATI I MEDALJI 'Danas sam slalom odvezao kao četvrti ili peti, a mogu još bolje'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.03.2018. u 11:14

 • Četvrtog dana natjecanja na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu najbolji hrvatski paraolimpijac 29-godišnji alpinac Dino Sokolović u superkombinaciji za sjedeće skijaše zauzeo je deveto mjesto.

  Sokolović je u superveleslalomu bio 15. s vremenom od 1:31.65, da bi nakon slaloma s ukupnim vremenom od 2:20.72 zauzeo odlično deveto mjesto, a njegov zaostatak za pobjednikom Nizozemcem Jeroenom Kampschruerom iznosi 9,13 sekundi.

  Nizozemac Kampschreur je do zlata doskijao s vremenom 2:11.59, srebrni je bio Francuz Frederic Francois (2:12.91), dok je broncu osvojio Norvežanin Jesper Pedersen (2:13.74).

  Na startu se pojavilo 30 skijaša, a nakon superveleslaloma odustalo ih je osam.

  "Superveleslalom sam nešto bolje odvezao nego prije dva dana. U ovom trenutku odskijao sam svoj najbolji superveleslalom i nisam mogao brže od toga. Međutim, to nije bilo dovoljno za  borbu za medalju. U slalomu sam išao dati sve od sebe, ali sam napravio nekoliko grešaka pa sam nekoliko puta otišao preširoko oko vrata. Znam da mogu bolje, a  današnji slalom mi je  bio dobar trening za paraolimpijsko slalomsko nadmetanje. Deveto mjesto je moj najbolji rezultat na svim paraolimpijskim igrama na kojima sam nastupio i naravno da sam s time zadovoljan. Danas sam po brzini otpeljao četvrti ili peti slalom što nije loše, ali imam još dosta prostora za napredak i zato smatram da imam  šanse u slalomu, a u sutrašnjem veleslalomu idem nastupiti pa što bude. Na subotnji slalom gledam pozitivno i dat ću sve od sebe i veselim se toj utrci, ali slalom je velika lutrija i tu se nikad ne zna tko će osvojiti medalje, a konkurencija je iznimno jaka i desetak skijaša natjecat će se za mjesta na pobjedničkom postolju. Ono što mi ulijeva dodatno samopouzdanje je sama konfiguracija staze koja mi odgovara. Treba ući u utrku hladne glave, ali maksimalno nabrijan i svakako dati sve od sebe. Jedino se tako može doći do dobrog  rezultata", zaključio je Dino Sokolović

  Iz drugih medija