Robert Fajt / CROPIX
CROPIX

HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA

NAJBOLJI U 2016. Novinar godine je Drago Ćosić, Židaku priznanje za intervju, životno djelo za Bertičevića, Kristini Leovac - najbolja reportaža

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.02.2017. u 20:13

 • Komentator HTV-a Drago Ćosić proglašen je novinarom godine dok je legenda Sportskih novosti Neven Bertičević dobio nagradu za životno djelo na svečanosti dodjele nagrada i priznanja za 2016. godinu Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

  Dobitnik nagrade za životno djelo Neven Bertičević u Sportskim novostima je prve tekstove objavio 1972. godine, a nastavio je objavljivati i nakon umirovljenja.

  Tenis i košarka su mu najveće sportske ljubavi, a lani je tijekom postao prvim dobitnikom ITF-ove novinarske nagrade za poseban doprinos promociji tenisa i Davis Cupa. Fotoreporter Pixsella Sanjin Strukić dobitnik je priznanja za sportsku fotografiju, dok je priznanje za intervju dobio bard Jutarnjeg lista i hrvatskog sportskog novinarstva Tomislav Židak za razgovore s trenerom Bayerna Carlom Ancelottijem, umirovljenim menadžerom Ljubom Barinom, Josipom Skoblarom i Ivicom Olićem.

   

  Kristina Leovac iz Sportskih novosti dobitnica je priznanja za najbolju reportažu, a priznanje za publicistiku dobio je koprivnički kroničar Ivo Čičin Mašansker za knjigu “Vratar u zaleđu/Golman u ofsajdu”.

  Priznanje za najbolju TV emisiju otišlo je emisiji “Sport nedjeljom” Z1, najbolja radijska emisija je “Sport i glazba”, priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je Jurici Vukojeviću iz Ploča za praćenje Maratona lađa na Neretvi, dok je Jurica Gizdić dobitnik priznanja za knjigu “Hrvatski olimpijci i odličnici”. KK Cedevita imao je najbolju press-službu, dok je veslač Damir Martin dobio priznanje za suradnju s medijima.

  Iz drugih medija