Zagreb, 290518.
Regatna staza Jarn.
Trening brace Sinkovic pred odlazak na SP u Beograd.
Na fotografiji: Valent Sinkovic, Martin Sinkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

SVE IDE PO PLANU

NAJLJEPŠA NAJAVA VELIKOG FINALA Braća Sinković pomela konkurenciju, izborili Olimpijske igre i s najbržim vremenom ušli u finale Svjetskog prvenstva!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 30.08.2019. u 11:44

 • Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca bez na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheim nakon što su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:27.080.

  Drugi su sa 1,88 sekunde zaostatka bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s vremenom 6:28.960, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez s vremenom 6:29.320. Iz druge polufinalne skupine plasman u finale su ostvarili Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6.26.630), drugi su Australci Sam Hardy i Joshua Hicks (6:27.070), a treći  Francuzi Valentin i Theophile Onofroy (6:27.300).

  Ova polufinalna utrka trebala se održati u četvrtak no kako je u četvrtfinalu druga skupina morala veslati poslije podne jer je poljskoj posadi puknulo veslo, premještena je na petak da bi sve posade imale dosta vremena za odmor.

  Zahvaljujući ovom plasmanu u finale braća Sinković su ispunili svoj prvi cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokoju iduće godine.

  "Jako smo zadovoljni s polufinalnom utrkom, stvarno smo odveslali čak i bolje od očekivanja. Vježbali smo malo start, nije nam to bilo dobro zadnjih par dana i stvarno smo izašli kako treba. Osjećaj je bio dobar i vidjeli smo nakon prvih 500 da imamo veliku šansu pobijedit. Nije bilo lagano, možda izvana izgleda. Presretni smo, izborili smo Olimpijske igre i službeno i idemo sutra bez opterećenja dati sve od sebe," kazao je Valent Sinković.

  Drugi su sa 1,88 sekunde zaostatka bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s vremenom 6:28.960, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez s vremenom 6:29.320. Iz druge polufinalne skupine plasman u finale su ostvarili Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6.26.630)  , drugi su Australci Sam Hardy i Joshua Hicks (6:27.070), a treći  Francuzi Valentin i Theophile Onofroy (6:27.300).

  Ova polufinalna utrka trebala se održati u četvrtak no kako je u četvrtfinalu druga skupina morala veslati poslije podne jer je poljskoj posadi puknulo veslo, premještena je na petak da bi sve posade imale dosta vremena za odmor.

  "Taj prvi cilj je ispunjen, osiguravanje norme za Olimpijske igre, to smo i rekli da bi trebalo biti više sekundarni cilj. Prvi cilj je obrana zlata i za sada dobro ide. Ova utrka danas je bila odlična i idemo sutra odveslati ovako ili još bolje," dodao je Martin Sinković.

  Finale je na rasporedu u subotu u 13:37 sati.

  Iz drugih medija