Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
SVI NAJBOLJI NA SVIJETU

NAJVEĆI ŽIRI ZA IZBOR NAJVEĆIH Konkurencija kakvu ima malo tko na svijetu: Sportske novosti u utorak točno u podne biraju najbolje sportaše Hrvatske!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. prosinac 2017. 22:57

Čudo smo mi od sporta. Sve nešto ne štima, nema novca, a rezultati - ludnica. Rio je 2016. donio deset medalja, a svi su mislili... Onda je godina iza Rija donijela pregršt svjetskih i europskih naslova i čovjek se svake godine - a prošlo ih je 65 u ovom našem izboru - pita pa otkud više. I svake godine si postavi pitanje može li bolje, a svake godine si da odgovor, “e, kamoli lijepe sreće da smo u svemu tako uspješni”.

I onda bude izbor, pa bude svečano, pa se svi vesele i shvatiš da je sport u stvari nešto lijepo, a ne nešto traumatično, u što se kod nas vrlo često pretvara jer nema važnijih od najvažnijih za njega - sportaša.

Strašna konkurencija

Ovogodišnju priredbu u velikom studiju HRT-a vodit će Marko Šapit i Dajana Šošić, sportaše i uzvanike pjesmom i plesom će uveseliti Indira Levak te plesna skupina Escape.

U anketi je glasovalo 356 novinara iz 62 redakcija iz cijele Hrvatske. To je svakako najveći žiri koji postoji za ovakve izbore, pa su rezultati koji dolaze posebnost zbog kojih je poseban i ovaj naš izbor, koji je gotovo službena nagrada najboljima u sportskoj godini.

I sad konkurencija. Strašna. Mala zemlja će vjerojatno u svakoj konkurenciji imati svjetske prvake na vrhu, a to je stvar koju se ne mogu priuštiti ni bogati, ni puno veći od nas.

U Hrvatskoj postoji Sandra Perković, koja je u 2017. svjetska prvakinja u bacanju diska, postoji Tin Srbić, koji je svjetski gimnastički prvak na preči, gimnastičkoj Formuli 1. Snježana Pejčić europska je prvakinja u gađanju zračnom puškom.

Ima jako puno

Imamo najboljeg vaterpolista na svijetu Sandra Sukna, imamo svjetske prvake u vaterpolu, koji su donijeli zlato iz Budimpešte, imamo Luku Modrića koji je s Realom osvojio sve, bio najbolji igrač Svjetskog klupskog prvenstva, koji je u najboljoj postavi godine, koji nas je, u konačnici, s reprezentacijom odveo na SP u Rusiju. Imamo i tri europska prvaka u rukometu Ivana Čupića, prvog u povijesti koji je uspio obraniti naslov prvaka u Kölnu, pa Igora Karačića i Luku Cindrića.

Imamo svjetske prvakinje u samostrelu, imamo i rukometašice Lokomotive koje su osvojile Challenge kup... A to su samo prva mjesta i zlata, o srebrima, broncama, finalima nismo ni krenuli govoriti jer bi potrajalo.

Treba to moći. I zato je poštenije reći svi su pobjednici, a koji su najbolji od najboljih saznat ćemo u utorak.

Linker
24. travanj 2024 13:27