Pedja Milosavljevic / CROPIX
PRVE REAKCIJE

'NEĆE BITI DOBRO AKO SE OVAKO NASTAVI...TO JE UBOJSTVO ZA OVAJ SPORT' Izbornik Hrvatske bez dlake na jeziku nakon poraza u Beogradu

Hrvatska je u srijedu tijesno poražena od Srbije u 2. kolu skupine B završnog turnira Svjetske lige. Domaćini su u Beogradu u napetoj utakmici slavili s 11:10.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. lipanj 2019. 01:53

- Marcelić na golu nije bio dio nikakve taktičke zamisli već jednostavno mi imamo 15 igrača, a Marcelić je pokazao tijekom sezone i braneći ove godine za hrvatsku reprezentaciju da se s njim itekako može i s punim pravom računati. Nema razloga da ne dobije priliku u ovakvoj utakmici. Bijač je pak malo i umoran od Lige prvaka, a mi imamo dvojicu sjajnih vratara i nemamo se čega bojati. Toliko o vratarima, a sad utakmica... S jedne strane lijepa, ali puno previše isključenja. - izjavio je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak.

- Utakmica je po meni imala dva dijela. Prvi u kojem smo kontrolirali igru i rezultat, ali se nažalost nismo u tom dijelu uspjeli odvojiti na 2, a možda i 3 gola razlike. Iako smo imali sve u svojim rukama, nažalost nismo uspjeli. Sredinom treće četvrtine smo upali u jednu rupu kada je Srbija povela, ali smo mi i tada smogli snage vratiti se. Našom igrom, izrađenim akcijama, kontra Garcije, s puno plivanja. Točno ono što i treba biti naša igra. Međutim, nismo imali više snage do kraja, zadnji gol smo primili da smo se već praktički obranili. Ono što me brine jako, ako se ovako nastavi neće biti dobro za naš sport, za vaterpolo. Zato što ja na kraju više nisam imao niti jednog igrača na klupi za moguću zamjenu. Ne znam koliko je ukupno bilo isključenja, ali to je ubojstvo za ovaj sport. Kako će to onda izgledati u Tokiju sa 11 igrača.

Maro Joković s 4 je gola bio prvi strijelac cijele utakmice, ne samo Barakuda.

- Ja samo ne znam više koji je pravi kriterij suđenja, nisu znali niti Srbi, no da je previše isključenja, to je valjda svima tako očito. Naša klupa je bila skroz u "crvenom" kako se veli. Ipak, mislim da smo se unatoč svemu junački borili, dobro nosili. Bilo je neizvjesno, lijepo za igrati, prava atmosfera, nemamo si što zamjeriti. Možda samo jasno malo više mirnoće na igraču više, u napadu dakle.

Ivan Marcelić, vratar Barakuda protiv Srbije:

- Očekivali smo tešku utakmicu kao što je i bila. Čestitam im na pobjedi, zasluženo su pobijedili, bili su agresivni, a mi nismo znali odgovoriti na sudački kriterij. Bilo je dosta izbačaja, cijelu utakmicu igrač više manje. Mislim da možemo biti zadovoljni kako smo igrali, naravno da ima prostora za poboljšanje, turnir je dugačak, igra se još puno i vjerujem da će to sve biti u redu za nas. No nismo znali odgovoriti na taj novi sudački kriterij. Možemo biti žalosti što nismo pobijedili jer bili smo blizu.

Dejan Savić (izbornik Srbije):

- Ozbiljna utakmica dva ozbiljna suparnika, s dosta oscilacija, ponajviše moje momčadi, ali smo na kraju uspjeli nekako izvući pobjedu što je mislim primarno nama drago zbog ove publike, velikog broja navijača. No, ništa još ovdje nije riješeno, gotovo. Turnir se tek primiče kulminaciji.

Miloš Ćuk (Srbija):

- Mislim da je bila dobra, prava vaterpolska predstava. istina, bilo je jako puno isključenja s obje strane. Mislim da smo i mi i Hrvati pružili lijepu utakmicu, jedino što smo se možda mi malo bolje snašli u tom drugom dijelu utakmice. Tada smo napravili onu razliku od tri pogotka. Makar, ovo je ipak bila utakmica više od prestiža, bez nekog većeg značenja i to sam govorio i prije utakmice. Prave utakmice su tek pred nama, od četvrtfinala.

Linker
24. travanj 2024 09:33