MADRID, SPAIN - OCTOBER 18: Blanca Fernandez Ochoa attends the premiere of
Carlos Alvarez/Getty Images

BEZ TRAGA I GLASA

NESTALA SLAVNA ŠPANJOLSKA SKIJAŠICA Policija bezuspješno traga za ženom koja je ispisala povijesne stranice olimpijskog sporta

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 02.09.2019. u 08:45

 • Španjolska policija potvrdila je da je pokrenula potragu za slavnom skijašicom Blancom Fernandez Ochoom (56) koja je posljednji put viđena prije više od tjedan dana u predgrađu Madrida za upravljačem svog Mercedesa. I od tada joj se gubi svaki trag. Mercedes je pronađen u predgrađu glavnog španjolskog grada, policija je obavila pretragu vozila no ništa konkretnije nisu doznali.

  Njezina kći Olivia Fresneda prijavila je majčin nestanak još 23. kolovoza, ali policija je tek jučer izašla u javnost s ovom informacijom. Ochoa je napustila svoj dom bez mobitela, a otkad je prijavljen njezin nestanak, nije koristila kreditne kartice.

  Ochoa je na Olimpijskim igrama u Albertvilleu 1992. osvojila broncu u slalomu i tako postala prva žena koja je Španjolskoj donijela medalju sa zimskih igara.

  20 Feb 1992: Blanca Ochoa Fernandez of Spain skis downhill during the women''s slalom during the Olympic Games in Albertville, France. Mandatory Credit: Bob Martin /Allsport
  Bob Martin /Allsport / Getty Images

    

  Njezin brat Francisco Fernandez Ochoa osvojio je zlato u slalomu na ZOI u Sapporu 1972.

  Tagovi
  Iz drugih medija