Pedja Milosavljevic / CROPIX
SVJETSKO PRVENSTVO U KUVAJTU

NEUVJERLJIV NASTUP PROTIV SRPSKIH VATERPOLISTA I PRVI PORAZ MLADIH BARAKUDA Krekovićevi izabranici prikazali lošu, na trenutke i traljavu izvedbu

Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. prosinac 2019. 23:11

SRBIJA - HRVATSKA 11:6 (4:2, 2:2, 2:2, 3:0)

SRBIJA: Gavrilović, Branković, Barać 1 (1), Nešić 1, Stanojevic 1, Mitrović, Vučinić 4 (1), Cvetković, Martinović, Šulc 3, Pijevančić, Radović 1 (1), Mišović (13 obrana).

TRENER: Uroš Stevanović.

HRVATSKA: Jurlina (11 obrana), Malenica, K. Kreković, Vrdoljak 3 (2), Bajić 1, Kržić, Solje, Herceg, Penava 1 (1), Biljaka, Žuvela 1, Paparić, Sunara (3 obrane).

TRENER: Joško Kreković.

PETERCI: Srbija 3-3, Hrvatska 3-3.

OSOBNE POGREŠKE: Srbija 20, Hrvatska 13. ŽUTI KARTON: trener Kreković (16), trener Stevanović (28).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Srbija 3-8 (38%), 3-16 (18%).

AL KUWAIT - Plivalište šeik Nasser Al Mohammad. Gledatelja 500

Hrvatska će, vrlo je izvjesno, s drugog mjesta u A skupini nastaviti nadmetanje u Kuvajtu na Svjetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina.

To nadalje znači da će Hrvatska igrati osminu finala, pobjednik skupine jedini izravno ulazi u četvrtfinale, a ondje će mlade Barakude čekati trećeplasirana momčad iz skupine D odnosno Brazil ili Novi Zeland.

Načelno, tko god da to bude od ove dvije vrste, nikako ne bi smio predstavljati problem Krekovićevim izabranicima. Jasno, pod jednim preduvjetom. Taj je da ne odigraju ovako baš lošu, na trenutke i traljavu utakmicu kakva je bila protiv Srbije.

Realizacija igrača više je bila nevjerojatno loših 3-16. Polovicu pogodaka su zapravo naši mladići postigli tek iz peteraca. Pozicijski napad nije bio ništa bolji, a podosta bi se dalo reći i o obrani, iako je napad primarno bio razlogom poraza. Puno neprisliljenih pogrešaka, loše ili krivo dodanih lopti, ‘telefoniranja’ pri šutu... sve je to pogodovalo da Srbi od prve minute nametnu svoju igru.

Da neće baš biti po našim željama bilo je za shvatiti vrlo rano, u prvoj četvrtini. Našim je vaterpolistima trebalo punih 7 napada da bi postigli prvi pogodak, a prva tri napada u kojima su naši igrači uspjeli ostvariti igrača više, nisu međutim i okrunjeni pogotkom.

U drugoj utakmici u našoj skupini, Japan je pobijedio Južnu Afriku 26:11, te sada, kolo prije kraja u skupini vodi Srbija s 6 podova, ispred Hrvatske i Japana po 4, Kine 2 i Južne Afrike bez boda.

Danas (07.30 sati) naši vaterpolisti igraju protiv Japana.

Linker
19. travanj 2024 07:17