Screesnhot: Instagram
'OVO JE OSTVARENJE SNA'

'NISMO SE VIDJELI VIŠE OD 10 GODINA!' NEVJEROJATNA PRIČA O HRVATSKOM SPORTSKOM ČUDU Učenica pobijedila učitelja i osvojila europski trofej!

SLAVICA SCHUSTER Hrvatska rukometašica, koja je paralelno s rukometom gurala i akademsku karijeru, osvojila je Challenge kup sa španjolskom Gran Canarijom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. svibanj 2019. 17:38

Španjolska Rocasa Gran Canaria osvojila je Challenge kup, u dvije utakmice finala nadvisila je poljski Pogon iz Szczecina koji vodi Neven Hrupec. U borbi za trofej ipak je bila uspješnija njegova bivša učenica Slavica Schuster, 30-godišnja srednja vanjska igračica trenutačno drugoplasiranog španjolskog kluba.

- Od početka sezone govorila sam kako vjerujem da ćemo se sresti u finalu, a na kraju se to i ostvarilo. Hrupec mi je bio trener od malih nogu, bila mi je čast i zadovoljstvo igrati protiv njegove ekipe u finalu. Nismo se vidjeli više od deset godina, sreli smo se u Poljskoj pred dvoranom - rekla je Slavica Schuster.

Screenshot: Instagram

Sve rješile u Poljskoj

Gran Canaria je sve riješila u Szczecinu kad je pobijedila 30:23. Pogon je u uzvratu dobio 24:23, ali bilo je jasno da nema snage za preokret.

- Mi smo već u Poljskoj pokazali da smo bolja ekipa, trebalo je samo formalno odraditi uzvrat. No, nismo u utakmicu ušli lagano jer smo na primjerima Barcelone i Ajaxa vidjeli da je sve moguće. Na kraju smo izgubile s jednim golom razlike, ali samo zato što je trener u igru na kraju stavio i mlađe igračice. Bilo je dosta ljudi, odlična atmosfera vladala je u dvorani. Svi ovdje dišu kao jedan za klub, potpora je odlična, uživancija je igrati tu i veseliti se s njima.

Slavica je oduševljena svojim prvim europskim trofejom.

- Vjerojatno još nisam ni svjesna što se dogodilo. Osvajanje Challenge kupa bio je cilj i prošle godine, ali smo u finalu izgubili od poljskog Lublina, a sad smo svakako morale otići do kraja. Sretne smo, uzbuđene i prezadovoljne. Osobno mi ovaj naslov doista puno znači, ovo mi je ostvarenje djevojačkog sna.

Nije bilo (pre)velikog slavlja.

- Još nas čekaju tri važne prvenstvene utakmice. Ako Bog da i osvojimo naslov, onda će biti pravo slavlje jer Challenge kup je osvojen i prije tri godine, a španjolska liga još nikad.

Gran Canaria je druga na ligaškoj ljestvici s istim brojem bodova kao i vodeća Bera Bera, ali i utakmicom manje. U srijedu dočekuje četvrtoplasirani Gijon, potom u subotu gostuje kod sedmoplasiranog Valladolida, da bi u posljednjem kolu dočekala Porrino koji je na desetome mjestu.

Bliži se odlazak

- Potpuni fokus je na te dvije utakmice. Obje ekipe bile su u finalu Kupa kraljice, a Valladolid je jedini u prvenstvu dvaput dobio Bera Beru. Vjerujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo uspjeti.

Slavica je rodom iz Tešnja (BiH), a mladost je provela u Koprivnici gdje je sa 17 godina zaigrala i za prvu ekipu Podravke. S 18 godina odlazi u varaždinsku Koku te potom u riječki Zamet. Paralelno s rukometom gurala je i akademsku karijeru, završila Učiteljski fakultet za učiteljicu razredne nastave i stekla titulu magistrice. Potom je četiri sezone igrala za slovenski Mlinotest iz Ajdovščine, pa je nakon sezone u slovačkoj Iuventi protekle dvije godine provela na Kanarima. No, i ta se epizoda bliži kraju.

Možda još jedna sezona

- U Slovačkoj sam osvojila trostruku krunu, ali nisam baš bila zadovoljna. Kad je došla ponuda Rocase, nisam previše razmišljala. Bila mi je to prilika da spojim ugodno s korisnim, da se bavim sportom koji volim u gradu gdje je 365 sunčanih dana u godini. No, nakon ove sezone vraćam se kući. Sljedeće godine se udajem, a ove bih trebala završiti doktorat iz znanosti o okolišu na Univerzi u Novoj Gorici. Kao mala sam sanjala da bih željela postati doktorica znanosti, iako nisam znala što to točno znači, no sad mi se i to polako ostvaruje.

A što ćemo s rukometom?

- Svega sam se odrekla zbog rukometa, ali voljela bih odigrati još jednu sezonu ako dođe kakva ponuda. Vjerujem da će biti nešto...

Linker
26. travanj 2024 02:00