Srdjan Vrancic / CROPIX
VATERPOLO

NOVA POBJEDA JUGA ZA VRH LJESTVICE U LIGI PRVAKA! Dubrovčani odlično otvorili i još bolje zaključili napetu utakmicu

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2018. 00:04

U susretu trećeg kola B skupine vaterpolske Lige prvaka Jug CO je u Dubrovniku pobijedio Szolnoki 8-7 (3-1, 1-3, 2-3, 2-0) upisavši i treću pobjedu nakon koje je preuzeo vodstvo na ljestvici.

Bila je to utakmica koju je Jug odlično otvorio, a još bolje je zaključio, dok je središnji dio igre pripao gostima. Srećom, bilo je to dovoljno za važnu pobjedu Dubrovčana.

Odabranici Vjekoslava Kobešćaka dobro su ušli u susret. Poveli su 2-0 i 3-1, a sredinom druge četvrtine vodili su i 4-2. Međutim, Mađari su uzvratili serijom 3-0 i okrenuli rezultat u svoju prednost (5-4). Do kraja četvrtine gosti su zadržali pogodak prednosti i u posljednjih osam minuta ušlo se rezultatom 7-6 za Szolnoki. Završnu dionicu Jug je odigrao sjajno. Domaćin je zaključao svoja vrata i u posljednjih osam minuta nije primio niti jedan gol, a postigao je dva.

Jug je izjednačio sedam minuta prije kraja golom Alexandrosa Papanastasioua, a potom 2:22 prije kraja poveo preko Danila Merkulova. Do kraja susreta Mađari su imali nekoliko napada za izjednačenje, ali je Toni Popadić odlično branio i na koncu sakupio devet obrana.

Jug su do pobjede predvodili Merkulov i Papanastasiou sa po dva gola, a među strijelce su se upisali i Loren Fatović, Luka Lončar, Marko Joković i Hrvoje Benić, dok su kod Mađara najefikasniji bili Gergo Zalanki s tri gola, te Bence Batori s dva gola.

U skupini B nastupaju još dva hrvatska kluba Mladost i Jadran. U njihovom međusobnom susretu igranom u utorak u Splitu, Mladost je pobijedila sa 12-10 (1-1, 4-3, 4-5, 3-1). Kod Mladosti Antonio Petković postigao je tri gola, a Miloš Ćuk, Cosmin Radu i Lovre Miloš po dva. Ekipu Jadrana predvodio je Anđelo Šetka sa tri pogotka, a Aljoša Kunac zabio je dva.

U preostalim susretima skupine Olympiacos je pobijedio Spandau 04 sa 11-4, dok je Verona BPM na gostovanju pobijedila Hannover sa 11-10.

Na ljestvici vode Jug CO i Verona sa po tri pobjede i devet bodova, Mladost je treća sa sedam bodova, Olympiacos ima četiri, Szolnoki tri boda, Hannover dva boda, dok su Jadran i Spandau na začelju bez bodova.

Linker
19. travanj 2024 12:23