Water Polo Äi Serbia v Croatia Äi 17th FINA World Aquatics Championships Äi Men's Water Polo Semifinal Äi Budapest, Hungary Äi July 27, 2017 Äi Ivica Tucak, head coach of Croatia reacts. REUTERS/Mate Balogh
REUTERS/Mate Balogh / REUTERS

Ivica Tucak

SVJETSKI KLASIK U SISKU

NOVI ANTOLOGIJSKI OKRŠAJ HRVATSKE I SRBIJE, IZBORNIK JE OVAKO NAJAVIO NAJLJUĆE RIVALE: 'Sa Srbima imamo i uvijek ćemo imati najbolje odnose'

AUTOR:
  • Predrag Žukina,
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 11.03.2019. u 21:52

 • Bitnije utakmice igrat ćemo u Zagrebu, Beogradu i na SP-u u R. Koreji, kaže srpski izbornik Savić

  Hrvatska vs. Srbija, sudar dviju najboljih svjetskih vaterpolskih momčadi. Dovoljno je reći, svjetski protiv olimpijskog i europskog prvaka, utakmica između dviju vaterpolskih velesila koje su obilježile posljednje desetljeće svjetskog vaterpola. Mjesto i vrijeme radnje: Sisak, utorak, 17.30. Premda je riječ o običnoj "reviji" jer su obje reprezentacije osigurale prolaz, posebna je to utakmica. U svjetlu problema s napadom huligana na igrače C. zvezde u Splitu:

  - Nema nikakvog straha. Iako smo najljući rivali i igrali smo toliko jakih utakmica u finalima velikih natjecanja, mi sa Srbima oduvijek smo imali, imamo i imat ćemo odlične prijateljske odnose. Kao i oni, i mi smo u Sisak došli s najboljom postavom i želimo pobijediti. Tako je i s njima, siguran sam - rekao je izbornik Ivica Tucak i nastavio:

  - Neke smo zadnje utakmice igrali u nekim drugim postavama, neke manje važne utakmice odradili smo s mlađim igračima da i njih isprobamo. Takva je ustaljena praksa i ne mislim da će nam to biti problem u smislu uigravanja jer smo zajedno bili samo jedan puni dan - zaključio je Tucak.

  A informacije iz Srbije:

  - Tradicija je bitna stvar i zato želimo rezultat u rezultatski nebitnoj utakmici - rekao je "selektor" Dejan Savić, koji je također okupio najboljih 13.

  - Sisak nije važan, važne će biti utakmice u Zagrebu, Beogradu i na SP-u u Južnoj Koreji. Tad ćemo opet igrati s Hrvatskom u puno važnijim utakmicama, siguran sam - zaključio je stari Tuckov prijatelj Savić.

   

   

  Europa kup i Svjetska liga vode na OI u Tokiju

  Svaka utakmica u aktualnom natjecanju je bitna jer će reprezentacija uskoro u Zagrebu (5.-7. travnja) biti domaćin osam najboljih vaterpolskih reprezentacija Starog kontinenta. Te će se momčadi boriti za titulu pobjednika Europa kupa, a četiri najbolja izborit će nastup na završnom turniru Svjetske lige, koji se pak igra u Beogradu. Pobjednik iste direktno će se plasirati na OI 2020. u Tokiju.

  Iz drugih medija