Zagreb, 020208
Sljeme, Crveni spust, trening invalida skijasa iz zagrebackog sportskog saveza invalida za prvenstvo Hrvatske koje ce se odrzat na Sljemenu, Dino Sokolovic . Foto: Ranko Suvar / Cropix
Foto: Ranko Suvar / Cropix

NA CRVENOM SPUSTU

NOVI ODLIČAN REZULTAT HRVATSKOG PARAOLIMPIJCA Dino Sokolović osvojio odlično drugo mjesto na Sljemenu!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.01.2018. u 22:38

 • Na sljemenskom Crvenom spustu hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović je u konkurenciji sjedećih skijaša zauzeo drugo mjesto u slalomu s vremenom od 1:51.44 minuta, nakon što je u prvoj vožnji bio najbrži s vremenom od 54.23 sekunde.

  Prvo mjesto osvojio je Poljak Igor Sikorski s vremenom od 1:51.26, dok je treće mjesto pripalo Amerikancu Tyleru Walkeru s vremenom od 1:52.38.

  "Izuzetno sam zadovoljan svojom prvom vožnjom i vodećim mjestom. No, u drugom 'laufu' staza nažalost nije izdržala. Bilo je mnogo rupa, koje su me izbacivale iz ponajbolje putanje tako da sam izgubio dragocjeno vrijeme, ali svakako je najvažnije da sam došao do cilja i još jednog postolja", izjavio je Sokolović.

  Kod žena u sjedećoj konkurenciji pobjedila je Austrijanka Claudia Loesch.

  Zagreb, 160210.
Sljeme. Prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju za slijepe i slabovidne osobe i osobe s invaliditetom odrzano je na stazi Crveni spust na Sljemenu.
Na slici: Dino Sokolovic 18, Matija Gorjanc 29.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
  Foto: Nenad Dugi / CROPIX
   

  Drugi hrvatski predstavnik Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom je u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša, nakon što je u prvoj vožnji s vremenom od 1:06.90 zauzeo deseto mjesto, odustao u drugoj vožnji poslije "haklanja kolca".

  U konkurenciji slabovidnih žena slavila je Slovakinja Henrieta Farkasova, a kod muškaraca pobjedio je Slovak Jakub Krako.

  U konkurenciji stojećih skijašica najbrža je bila Francuskinja Marie Bochet, a kod muškaraca prvo mjesto zauzeo je Austrijanac Martin Wuerz.

  U kategorijama slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih skijašica i skijaša nastupilo je njih ukupno 69 iz 17 zemalja s četiri kontinenta.

  U utorak je na sljemenskom Crvenom spustu još jedna slalomska utrka, a potom ponajbolji svjetski paraskijaši odlaze u Kranjsku Goru, gdje će 11. i 12. siječnja voziti dva veleslaloma.

  Iz drugih medija