Valentina Pereglin
 Bruno Konjevic / CROPIX CROPIX
APSOLUTNA DOMINACIJA

NOVI USPJEH HRVATSKE SESTRE I BRATA Valentina i Domagoj Pereglin pobjednici Svjetskog kupa u samostrelu

Piše: HinaObjavljeno: 07. prosinac 2019. 17:36

Brat i sestra, Domagoj i Valentina Pareglin pobjednici su ovogodišnjeg Svjetskog kupa u disciplini Field samostrela koji je u subotu završen u školskoj sportskoj dvorani u Dubravi, mjestu pokraj Vrbovca, udaljenom 40-ak kilometara od Zagreba.

Svoju superiornost u disciplini Field samostrela Valentina i Domagoj potvrdili su još jučer u kvalifikacijama i eliminacijama, kada su u konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Rusije, Turkmenistana i Švicarske ostvarili najbolje rezultate, Valentina 292 krugova, Domagoj 294 krugova, i time izborili plasmane u poluzavršnicu.

Plasman u finale Valentina je ostvarila nakon što je u polufinalu pobijedila Ruskinju Lolitu Kočetovu, a u finalu i reprezentativnu kolegicu Mihaelu Oborovečki iz SD Velikog Trgovišća sa 5-1 i osvojila Veliki globus namijenjen sveukupnoj pobjednici Svjetskog kupa. Srebro je osvojila Oborovečki, a broncu Ruskinja Lolita Kočetova.

Kod muškaraca prvi je plasman u finale ostvario Domagoj Pereglin nakon što je sa 4-0 nadvisio klupskog kolegu Olivera Morfadina, dok je u drugom polufinalu Rus Artem Popov sa 6-0 pobijedio Josipa Novosela.

U finalu je Domagoj Pereglin sa 6-2 nadvisio Popova i osvajanjem Velikog i malog globusa u muškoj konkurenciji na najljepši način završio natjecanje koje je sjajno organiziralo njegov klub SD Dubrava 1094.

U borbi za brončano odličje Josip Novosel, član SD "Strijelac" iz Kušljeva Sela je sa 5-1 pobijedio Olivera Morfadina iz Dubrave 1094.

Linker
19. travanj 2024 16:55