Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX CROPIX

Valentina Pereglin

APSOLUTNA DOMINACIJA

NOVI USPJEH HRVATSKE SESTRE I BRATA Valentina i Domagoj Pereglin pobjednici Svjetskog kupa u samostrelu

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 07.12.2019. u 16:36

 • Brat i sestra, Domagoj i Valentina Pareglin pobjednici su ovogodišnjeg Svjetskog kupa u disciplini Field samostrela koji je u subotu završen u školskoj sportskoj dvorani u Dubravi, mjestu pokraj Vrbovca, udaljenom 40-ak kilometara od Zagreba.

  Svoju superiornost u disciplini Field samostrela Valentina i Domagoj potvrdili su još jučer u kvalifikacijama i eliminacijama, kada su u konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Rusije, Turkmenistana i Švicarske ostvarili najbolje rezultate, Valentina 292 krugova, Domagoj 294 krugova, i time izborili plasmane u poluzavršnicu.

  Plasman u finale Valentina je ostvarila nakon što je u polufinalu pobijedila Ruskinju Lolitu Kočetovu, a u finalu i reprezentativnu kolegicu Mihaelu Oborovečki iz SD Velikog Trgovišća sa 5-1 i osvojila Veliki globus namijenjen sveukupnoj pobjednici Svjetskog kupa. Srebro je osvojila Oborovečki, a broncu Ruskinja Lolita Kočetova.

  Kod muškaraca prvi je plasman u finale ostvario Domagoj Pereglin nakon što je sa 4-0 nadvisio klupskog kolegu Olivera Morfadina, dok je u drugom polufinalu Rus Artem Popov sa 6-0 pobijedio Josipa Novosela.

  U  finalu je Domagoj Pereglin sa  6-2 nadvisio Popova i osvajanjem Velikog i malog globusa u muškoj konkurenciji na najljepši način završio natjecanje koje je sjajno organiziralo njegov klub SD Dubrava 1094.

  U borbi za brončano odličje Josip Novosel, član SD "Strijelac" iz Kušljeva Sela je sa 5-1 pobijedio Olivera Morfadina iz Dubrave 1094.

  Iz drugih medija