Renato Vrbičić
 Robert Belošević / CROPIX
POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

ODRŽANA KOMEMORACIJA I POKOP LEGENDE HRVATSKOG VATERPOLA 'Krećući jutros iz Zagreb u moj i tvoj Šibenik, ne znam da li sam ikad više mrzio taj put...'

Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2018. 18:08

Od poznatog hrvatskog vaterpolista i osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti Renata Vrbičića, koji je u utorak iznenada preminuo u 48. godini života, oprostili su se danas na komemoraciji u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu obitelj, prijatelji i kolege vaterpolisti.

"Krećući jutros iz Zagreba zajedno s prijateljima u moj i tvoj Šibenik, ne znam da li sam ikad više mrzio taj put. Razmišljajući u autu o svemu što smo prošli, na momente se čini tako puno, a na momente ništa. Od prvih dana pionirskih kod doktora Grge, kadeti, juniori, seniori do 1993. godine i našeg razgovora kad si već bio jedan od najboljih centara na svijetu. Ajmo se prijatelju vratiti u Šibenik, ajmo zajedno pomoći Dadi, Andriji. Tad smo zajedno pisali tri možda najljepše godine šibenskog vaterpola. Igrali, uživali. Nikad neću zaboraviti da nismo imali premije, premija nam je bila svaka pobjeda. Lete mi misli prijatelju moj na tvoj kraj igračke karijere kad si sjeo pored mene na klupu kao moj pomoćnik, kolega, prijatelj, brat. Lete mi misli kad sam otišao s klupe Solarisa i kad si ti sjeo na nju. Bili smo u svakodnevnom kontaktu. Lete mi misli na današnji Solaris koji si započeo, koji si živio. S tobom sam to živio želeći da ti, prije svega ti, vratiš Solaris tamo gdje mu je mjesto", kazao je izbornik Tucak.

Najtrofejniji svjetski vaterpolist svih vremena Perica Bukić emotivnim se riječima oprostio od prijatelja i reprezentativnog suigrača.

"Svi mi koji smo poznavali Vrbu i imali sreću igrati s njim znamo da je cijeli život posvetio našem lijepom sportu. Vaterpolo je bio njegov život. Nikad nije bio samo igrač, on je davao sve od sebe i cijelog sebe svojoj momčadi. Bili smo skupa na vrhu Europe, na prvim Olimpijskim igrama u Atlanti. Sjećamo se svih pobjeda i velike tvoje uloge u tim utakmicama. U svaku utakmicu si ulazio sa željom i strašću za pobjedom. Sjećam se što smo pričali još prije koji dan u ponedjeljak navečer, završila je skupština Solarisa, otišli smo na bazen, pričali o početku sezone i igračima. Rastali smo se tu večer i dogovorili vidjeti opet. Sutradan nisi došao. Otišao si u toj noći zauvijek te riječi otišao zauvijek ne prihvaćam još. Nisu mi jasne. Vrba prijatelju hvala ti što si bio dio nas i dio mog života. Zauvijek ćeš ostati dio nas“ kazao je Perica Bukić.

Na komemoraciji su govorili i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i kapetan vaterpolskog kluba Solaris Ivan Jukić u kojem je Vrbičić posljednje tri godine radio kao trener.

Renato Vrbičić pokopan je na gradskom groblju Kvanj.

Linker
19. travanj 2024 22:01