REUTERS/Athit Perawongmetha
PRVO ZLATO U POVIJESTI KAZAHSTANA

OLIMPIJSKI PRVAK OSVOJIO SVE ŠTO SE MOŽE OSVOJITI I ODLAZI U MIROVINU S 23 GODINE 'Sve sam bliže odluci o prekidu karijere'

Piše: HinaObjavljeno: 22. kolovoz 2018. 20:32

Vlasnik prve zlatne olimpijske medalje u plivanju u povijesti Kazahstana Dmitrij Balandin razmišlja o prekidu karijere premda ima svega 23 godine.

"Sve sam bliže odluci o prekidu karijere. Mislim da ću još odraditi Azijske igre i nakon toga se oprostiti," kazao je kazahstanski plivač.

Balandin je bljesnuo na azijskom prvenstvo 2014. godine osvojivši zlatne medalje na 50, 100 i 200 metara prsno, a dvije godine kasnije na OI u Rio de Janeiru je priredio iznenađenje pobijedivši na 200 m prsno. Bila je to prva plivačka olimpijska medalja u povijesti Kazahstana.

Nakon Rija mladi Kazahstanac nije uspio ponoviti tako dobre rezultate. Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. godine nije se uspio plasirati u finale niti u jednoj od tri discipline u kojima je nastupio.

"Osvojio sam sve što sam želio osvojiti, više nemam motiva. Možda mi je potreban odmor, možda nova motivacija," kazao je Balandin dodavši: "U Kazahstanu sam junak, što je super. Sretan sam zbog toga," dodao je kazahstanski plivač.

Linker
18. travanj 2024 11:44