Swimming - 2018 Asian Games - Men's 100m Breaststroke Final - GBK Aquatic Center, Jakarta, Indonesia - August 22, 2018 Bronze medalist Dmitriy Balandin of Kazakhstan during the medal ceremony REUTERS/Athit Perawongmetha
REUTERS/Athit Perawongmetha

PRVO ZLATO U POVIJESTI KAZAHSTANA

OLIMPIJSKI PRVAK OSVOJIO SVE ŠTO SE MOŽE OSVOJITI I ODLAZI U MIROVINU S 23 GODINE 'Sve sam bliže odluci o prekidu karijere'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 22.08.2018. u 18:32

 • Vlasnik prve zlatne olimpijske medalje u plivanju u povijesti Kazahstana Dmitrij Balandin razmišlja o prekidu karijere premda ima svega 23 godine.

  "Sve sam bliže odluci o prekidu karijere. Mislim da ću još odraditi Azijske igre i nakon toga se oprostiti," kazao je kazahstanski plivač.

  Balandin je bljesnuo na azijskom prvenstvo 2014. godine osvojivši zlatne medalje na 50, 100 i 200 metara prsno, a dvije godine kasnije na OI u Rio de Janeiru je priredio iznenađenje pobijedivši na 200 m prsno. Bila je to prva plivačka olimpijska medalja u povijesti Kazahstana.

  Nakon Rija mladi Kazahstanac nije uspio ponoviti tako dobre rezultate. Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. godine nije se uspio plasirati u finale niti u jednoj od tri discipline u kojima je nastupio.

  "Osvojio sam sve što sam želio osvojiti, više nemam motiva. Možda mi je potreban odmor, možda nova motivacija," kazao je Balandin dodavši: "U Kazahstanu sam junak, što je super. Sretan sam zbog toga," dodao je kazahstanski plivač.

  Iz drugih medija