Sibenik, 210418.
Bazen u Crnici Prva cetvrtfinalna utakmica Prvenstva Hrvatske izmedju VK Solaris i VK Jug
Na fotografiji: trener Juga Vjekoslav Kobescak
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / CROPIX

IMAO JE 'ONO NEŠTO'

'ON JE RADIO RAZLIKU U BAZENU', POSLJEDNJI SUKNOV TRENER O PRERANOM OPROŠTAJU 'Kad sam prvi put čuo za njega, pričali su o čudesnom malom iz Cavtata'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.05.2019. u 15:05

 • Iako nažalost nije nikada zaigrao pod kapicom Juga CO tijekom mandata sadašnjeg trenera Vjekoslava Kobešćaka, aktualni strateg jugaša je trenirao Sukna ove sezone. U ritmu u kojem je Sandro bio, po malo posebnijem programu, iako je bilo i razdoblja rada “punim gasom”.

  Duje Klaric / CROPIX
  CROPIX

  Trener Juga Vjekoslav Kobešćak

   

  U svakom slučaju, Vjekoslav Kobešćak ostaje ubilježen kao posljednji trener Sandra Sukna.

  - Prvi put sam čuo za, kako su pričali, ‘nekog čudesnog malog iz Cavtata’, dok je stvarno bio vrlo, vrlo mlad, kadet, na putu prema juniorima. No, znate kako je s mladim talentima, kada negdje netko iskoči, brzo se šire svakojake priče i dok se sami ne uvjerite te dok ne prođe neko vrijeme, ne donosite sudove. Nekako u doba kada sam ja prestao igrati, pa sam se posvetio radu s mladima i ti su mi uzrasti bili tada najzanimljiviji, onda sam tek stvarno uočio Sandra. To je bilo 2007. On vrlo mlad, ali vidjelo se da nije kao i drugi. On je sve radio malo drukčije, bolje, brže, jednostavnije, lucidnije. Glava mu je sva bila u vaterpolu, a tijelo izvanserijsko sportsko s tek, eto, kasnije će se ispostaviti, tom srčanom manom. No, Sandro Sukno je bio poseban igrač kojeg je teško opisati. On je radio razliku u bazenu. Imao je ono nešto što se ne da ni naučiti, to imate u genima.

  Zagreb, 260119. Bazen na Savi.
Vaterpolo utakmica izmedju Mladosti i Juga.
Na fotografiji: Sandro Sukno.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
  Goran Mehkek / CROPIX
   

   

  Iz drugih medija