Getty Images
BORBA ZA STANLEY CUP

OSTALE SU JOŠ SAMO DVIJE NEPOZNANICE Ottawa Senatorsi su u finalu Istočne konferencije

Piše: HinaObjavljeno: 10. svibanj 2017. 13:26

Po treći put u svojoj povijesti hokejaši Ottawa Senatorsa probili su se u finale Istočne konferencije NHL doigravanja za Stanley Cup, nakon što su u noći s utorka na srijedu u Madison Square Gardenu svladali domaće New York Rangerse sa 4-2 u šestoj utakmici te istim rezultatom u seriji izborili mjesto u konferencijskom finalu.

Erik Karlsson i Mark Stone su sudjelovali u velikoj pobjedi Ottawe sa po jednim golom i asistencijom, a preostala dva strijelca su bili Mike Hoffman i Jean-Gabriel Pageau, koji je 6.2 sekunde prije kraja pogodio nebranjenu mrežu i svojim šestim pogotkom u seriji zapečatio prolaz Senatorsa u prvo konferencijsko finale od 2007. godine.

Odličan je bio vratar Ottawe Craig Anderson koji je skupio 37 obrana. Njegov kolega na suprtonoj strani Henrik Lundqvist je zaustavio 22 udarca, a strijelci za Rangerse bili su Mika Zibanejad and Chris Kreider.

Ottawa će suparnika u konferencijskom finalu doznati u noći sa srijede na četvrtak, kad su na rasporedu odlučujuće, sedme utakmice u preostala dva para drugog kruga. Washington Capitalsi će ugostiti aktualne prvake Pittsburgh Penguinse (1.30 sati iza ponoći) u preostalom polufinalnom paru na Istoku, a Anaheim Ducksi su domaćini Edmonton Oilersima (4 sata iza ponoći) u dvoboju koji će pobjedničku momčad odvesti u finale Zapadne konferencije na Nashville Predatorse.

-----------------------------------------------------------

Rezultat drugog kruga NHL doigravanja, 9.5.

ISTOČNA KONFERENCIJA

New York Rangers - Ottawa 2-4

(Ottawa se sa 4-2 plasirala u konferencijsko finale)

Linker
19. travanj 2024 07:12