Niksa Duper / CROPIX
ODMAH PROTIV PRVAKA

POČINJE VRHUNAC SEZONE ZA VATERPOLISTE JUGA Vjeko Kobeščak najavio Final 8: 'Moram biti realan i reći da nismo glavni favorit'

Piše: HinaObjavljeno: 05. lipanj 2018. 16:20

Trener vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak izjavio je u utorak u Dubrovniku kako njegov sastav spreman ide na Final 8 završni turnir LEN Lige prvaka, koji će se od 7. do 9. lipnja igrati u Genovi, a na kojem će prvaci Hrvatske u četvrtak u 19 sati igrati u četvrtfinalu protiv branitelja naslova prvaka Europe, mađarskog Szolnoka.

“Nije se lako postaviti protiv momčadi koje su pokrivene na svim mjestima. Teško je reći na što najviše paziti. Andrija Prlainović im donosi kvalitetu više i mijenja ritam momčadi, a ove godine tu ulogu preuzima Aaron Younger”, mišljenja je Kobešćak, koji smatra kako se sedam momčadi ima pravo nadati trofeju, ali su Pro Recco, Szolnok i Olympiakos ipak blagi favoriti.

“Ne treba otpisati ni Barcelonetu, Eger i nas. Osim Recca i Olympiakosa, većina momčadi je kroz sezonu imala veće ili manje oscilacije. Zadovoljan sam što smo u drugom dijelu sezone igrali bolje. Sad se nadam da najbolje možemo igrati u Genovi. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Da bismo bili konkurentni treba nam vrhunska izvedba na svakoj poziciji. To smo rijetko imali ove sezone”, rekao je Kobešćak, koji smatra kako za mentalitet momčadi nije dobro smatrati se 'outsiderom'.

“Moramo biti napeti i željni izazova, što i jesmo. A realan sam u procjeni da nismo glavni favorit”, dodao je Kobešćak.

Kapetan Juga CO Marko Bijač izjavio je da je momčad ispunila sve ciljeve koje je klub pred nju stavio prije početka sezone.

“Ovaj turnir nam je nagrada, kako bismo i sebi i svima ostalima pokazali koliko možemo protiv u ovom trenutku najboljih europskih momčadi. Potpuno smo koncentrirani na tu prvu utakmicu Final 8 turnira. Ako odigramo najbolje što trenutno možemo, onda ćemo se moći s njima nositi. Za pobijediti Szolnok trebat će nam najbolja utakmica sezone”, procijenio je Bijač.

Igrač Juga CO Loren Fatović smatra kako će ekipa u Genovi pokazati da je maksimalno pripremljena.

“Očekujem igru na vrhuncu mogućnosti, a u tom se slučaju imamo pravo nadati velikom rezultatu, koji se možda trenutno od nas ne očekuje”, rekao je Fatović.

Kao najveće prijetnje Bijač je istaknuo Prlainovića, Youngera i mladog Zalankyja, a Fatović vratara Viktora Nagya, 'luđaka na golu koji skače kad na startu uhvati 2-3 obrane'.

“Nastojat ćemo da tako ne bude. Nećemo ići s olakim šutevima kako ga ne bismo digli. Od početka ćemo ući u naš ritam i pokušati ga probiti kojim šutem, kako on ne bi puno skakao, već kako bismo mi skakali prema njemu”, rekao je Fatović.

Za Jug Croatia osiguranja na Final 8 završnom turniru igrat će Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Marko Ivanković, Viktor Rašović, Vincenzo Renzuto, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Luka Lozina, Toni Jarak i Kristijan Čulina.

Linker
19. travanj 2024 22:57