CROPIX
NEKE NOVE 'KLINKE'

POMLAĐENA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA PRIPREMA SE ZA WORLD GRAND PRIX Samanta Fabris predvodi neku novu Hrvatsku

ODBOJKA Pomlađena odbojkaška reprezentacija priprema se za World Grand Prix, u sklopu čega je u Pazinu odigrala utakmicu s ekipom Sveučilišta Washington
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2017. 16:21

HRVATSKA - WASHINGTON 2:3 (26:28, 13:25, 18:25; 25:21, 25:21)

PAZIN Školsko-gradska dvorana. Gledatelja: 250. Suci: Dean Poropat (Rovinj), Dajana Miškulin (Sv. Lovreč).

HRVATSKA: Butigan, Deak, Strunjak, Božičević (L), Pavičić, Šunjić, Fabris, Tomić, Ćurak, Vukasović, Štimac, Luketić, Jurić, Sain (L)

WASHINGTON: Sanders, Schwan, Niece, Dogomolova, Dehoog, Bajena, Julye, Scambray, Finau, Joney.

--------------------------------------------------------------

Nakon što se na nedavnom kvalifikacijskom turniru u Osijeku nisu uspjele plasirati na Svjetsko prvenstvo, u sklopu priprema za tri turnira World Grand Prixa, koji ih očekuju ovog ljeta, pomlađena ženska odbojkaška reprezentacija imala je u subotu u Pazinu i prvu provjeru. Ekipe Sveučilišta Washington slavila je 3:2 (26:28, 13:25, 18:25; 25:21, 25:21).

Čeka ih mnogo rada

Prva tri seta dobile su Amerikanke, da bi tek onda stvari kod Hrvatske legle donekle na mjesto te su upisana dva utješna seta.

Susret je pokazao da je pred igračicama Miroslava Aksentijevića, s trenutačno samo jednom pravom zvijezdom u ekipi, kapetanicom Samantom Fabris, dug put da dođu na respektabilnu razinu.

- Ne možemo reći da smo dobro igrali, bilo je nesigurnosti kod prijema, oscilacija u igri, no, ništa čudno za ovaj dio priprema. Također, moramo uzeti u obzir da su neke su igračice debitirale za reprezentaciju u ovom susretu pa je to sve skupa utjecalo na njihovu igru. Započeli smo novi ciklus, imamo pomlađenu reprezentaciju sa Samantom Fabris, od koje očekujem da bude nositelj i lider, pravi vođa dugi niz godina u budućnosti. Uvjeren sam da će sve to kroz neko vrijeme izgledati puno bolje, nego u ovom susretu - rekao je izbornik odmah nakon utakmice.

- Što se tiče susreta, ovo nam je prva utakmica u ovom sastavu. Ove su igračice tek tjedan dana zajedno, tek nam predstoji uigravanje. Pokazale smo da imamo potencijal, kad je prošao grč i kada smo se adaptirali na igru i ulovili ritam, bili smo ravnopravni i upisali ta dva seta. Potvrda je to da ima prostora za napredak - istaknuo je Aksentijević.

- S ovom ekipom ići ćemo na turnire Grand Prixa, a onda ćemo za Europsko prvenstvo malo selektirati sastav i priključiti Grbac, Ikić, Miloš i Jerkov, cure koje mogu odigrati još koju sezonu. No, ovo što će biti okosnica na kojoj će se graditi reprezentacija u budućnosti.

Nakon Pazina, reprezentacija nastavlja pripreme, a krajem mjeseca kreću u Argentinu na prvi turnir World Grand Prixa. Potom lete za Kazahstan na drugu rundu, dok se treći krug igra u Varaždinu od 21. do 23. srpnja, kada će im protivnice biti reprezentativke Argentine, Bugarske i Portorika.

Linker
24. travanj 2024 01:23