USA TODAY Sports
NHL

POMOR FAVORITA U NHL DOIGRAVANJU Predatorsi ispali već u prvom krugu, u velikim problemima su i prvaci Washington Capitalsi

Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2019. 13:17

Nakon što su se još ranije od daljnjeg nastupa u doigravanju NHL lige već u prvom krugu oprostili prvi nositelji u obje konferencije i pobjednici skupina Atlantic (Tampa Bay Lightning) te Pacific (Calgary Flames), u ponedjeljak je ista sudbina stigla i pobjednike skupine Central Nashville Predatorse koje su sa 4-2 u pobjedama izbacili Dallas Starsi.

Pobjednici skupine Metropolitan i branitelji naslova prvaka Washington Capitalsi prisiljeni su igrati odlučujuću sedmu utakmicu protiv Carolina Hurricanesa.

Dallas je do odlučujuće četvrte pobjede protiv Nashvillea stigao slavljem od 2-1 u produžetku šestog susreta igranog u Dallasu. U utakmici u kojoj su briljirali vratari koji su zajedno sakupili čak 96 obrana, domaći Ben Bishop je zaustavio 47, a gostujući Pekka Rinne 49 udaraca, u junaka je izrastao John Klingberg koji je nakon 17 minuta i dvije sekunde igre u produžetku snažnim udarcem "razoružao" Rinnea i odveo svoju momčad na megdan Saint Louis Bluesu u konferencijskom polufinalu.

Poveli su Predatorsi preko Austina Watsona (5:47) u prvoj trećini, a izjednačio je Blake Comeau (25:20) početkom druge. Do kraja susreta igrači oba sastava nekoliko su puta pogađali i okvir gola, no nisu uspijevali pronaći put pločici do mreže sve do Klingbergova razornog šuta u produžetku.

U okršaju Washington Capitalsa i Carolina Hurricanesa i u šestoj je utakmici slavila domaća momčad, u ponedjeljak je bilo 5-2 za domaću Carolinu te je omjer u pobjedama poravnat na 3-3, pa će o putniku u drugi krug i suparniku New York Islandersima odlučivati sedmi dvoboj u Washingtonu u noći sa srijede na četvrtak. Dvoboj je bolje započeo za goste iz Washingtona koji su vodili sa 1-0 i 2-1 u prvoj trećini preko Bretta Connollyja (5:06) i Aleksandra Ovečkina (15:12), dok je jedini strijelac za domaće bio Warren Foegele (10:35). Početkom druge trećine mladi Finci u domaćem sastavu pobrinuli su se za izjednačenje, Sebastian Aho osvojio je pak iza gola gostiju i uposlio Teuva Teravainena (21:56) koji je pogodio za 2-2. Rezultat se nije mijenjao sve do trećeg perioda kada je kapetan Jordan Staal (43:51) doveo domaće u prvo vodstvo u utakmicu. Sredinom trećeg dijela dogodio se i kontroverzni trenutak kada je Ovečkinu poništen pogodak za 3-3 zbog ometanja domaćeg vratara Petra Mrazeka. Mrazek je zaustavio pokušaj Jevgenija Kuznjecova, ali nije znao gdje se nalazi pak kojega je Ovečkin ugurao u mrežu. No, suci su nakon pregleda snimke procijenili kako je najbolji igrač Capitalsa tom prilikom udario po štitniku domaćeg vratara i poništili gol. Kako je Justin Williams (51:58) nedugo potom pogodio za 4-2, a onda je i Dougie Hamilton (56:54) pogodio praznu mrežu za 5-2, Ovečkin je u završnici utakmice izgubio živce pa je 1:08 minuta prije kraja isključen na dvije minute zbog udaranja suparnika, a zatim i izbačen iz utakmice zbog vrijeđanja sudaca.

Linker
19. travanj 2024 11:07