CROPIX
JUBILARNO IZDANJE

POVRATAK LEGENDI NA SPEKTAKLU U ZAGREBU Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel kližu na otvaranju 50. Zlatne piruete

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2017. 17:13

Do 50. izdanja Zlatne piruete ostalo je još 15 dana, a direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek istaknula je u srijedu da će jubilarno izdanje Zlatne piruete biti jače i ljepše nego ikada, te da će na svečanom otvaranju nastupiti najpoznatije hrvatske klizačice svih vremena Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel.

"Očekujemo da će jubilarno izdanje Zlatne piruete biti jače i ljepše nego ikada. S veseljem ćemo pozdraviti olimpijske, svjetske i europske pobjednike, a posebno nas raduje što će na svečanom otvaranju natjecanja, 6. prosinca u 18 sati, nastupiti i naše najpoznatije klizačice svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel", kazala je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek, koja je i sama za vrijeme klizačke karijere nastupala na Zlatnoj pirueti.

Idora Hegel, koja proteklih godina s obitelji živi u Americi, samo će zbog ovog velikog rođendana Piruete doći u svoj Zagreb i nakon dugo vremena ponovno će obuti klizaljke, baš kao i legendarna Sanda Dubravčić Šimunjak. Posljednji puta ove dvije bivše klizačice zajedno su na led stale na otvaranju Europskog prvenstva u Zagrebu 2013. godine, a sada će to ponovno napraviti na natjecanju na kojemu su godinama oduševljavale ljubitelje klizanja.

Jubilarna 50. Zlatna pirueta Zagreba održat će se od 6. do 9. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova, a po prvi puta ovo natjecanje iz ISU Challenger serije, uz više od 100 klizačica i klizača seniorske konkurencije i niza najvećih svjetskih zvijezda, u programu će imati i natjecanje juniora, koji će 6. prosinca otvoriti natjecateljski dio Zlatne piruete.

Linker
24. travanj 2024 01:53