Srdjan Vrancic / CROPIX
ODIGRANI ČETVRTFINALNI TURNIRI

POZNATI SUDIONICI FINAL FOURA HRVATSKOG KUPA Pogledajte koji nas okršaji čekaju na vaterpolskom spektaklu u Splitu

Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2019. 23:35

Nakon što su u Dubrovniku i Zagrebu odigrani četvrtfinalni turniri, poznati su svi sudionici Final Fouru vaterpolskog Kupa Hrvatske koji će se 23. i 24. studenog održati u Splitu, a to su Jug AO, Solaris, Mladost i Jadran.

U polufinalu će igrati Jug AO i Jadran, te Mladosti i Solaris.

Vaterpolisti Mladosti osvojili su prvo mjesto na zagrebačkom turniru s tri pobjede. U prvom kolu Mladost je slavila protiv Primorja 17-6, u drugom kolu protiv Galeba 27-5, a u ključnom dvoboju za prvo mjesto Mladost je pobijedila splitski Jadran sa 17-11.

Jadran je dobio prvu četvrtinu sa 4-3, no 'žapci' su okrenuli rezultat u drugoj dionici i na poluvremenu su vodili 8-5. I preostale dvije četvrtine otišle su na stranu zagrebačkog sastava koji je na koncu slavio sa šest golova prednosti.

Mladost su do pobjede predvodili Alexander Brant Bowen s pet golova, te Luka Bukić sa četiri pogotka. Kod Jadrana najefikasniji je bio Anđelo Šetka sa šest golova.

Tri pobjede ostvario je i Jug AO na dubrovačkom turniru.

U 1. kolu Jug je pobijedio POŠK 23-4, potom je bio bolji od Solarisa 15-6, a u zadnjem susretu i protiv Mornara BS 16-4. Daleko je bila zanimljivija borba za drugo mjesto koje je na koncu osvojio drugoligaš Solaris. Ključnim se pokazala pobjeda protiv Mornara 6-5.

Branitelj naslova pobjednika Kupa je Jug koji je dobio zadnja četiri finala. Dubrovčani su i vlasnici rekordnih 14 trofeja u ovom natjecanju ispred Mladosti (8) i riječkog Primorja (4).

Linker
19. travanj 2024 03:38