Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
PREMA EUROPSKOJ SMOTRI

PRIPREME ODBOJKAŠA ZA KVALIFIKACIJE ZA EP Destinacija je ista kao i uvijek, slijede test-utakmice sa susjedima

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 07. rujan 2016. 22:43

Godinama se tu ništa ne mijenja, muške i ženske odbojkaške reprezentacije za mjesto priprema odabiru Maribor i hotelsko-sportski kompleks Draš. Tako su i sada ispod Pohorja dvije naše reprezentacije koje se pripremaju za kvalifikacijske turnira za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Izbornik odbojkaša Igor Šimunčić u utorak je kompletirao momčad, stigao je i posljednji član, svakako najvažniji, Igor Omrčen, koji je sa svojim japanskim klubom sudjelovao na Azijskom klupskom prvenstvu u Mianmaru, osvojivši na kraju četvrto mjesto.

- S Igorom nas je točno 14 za kvalifikacijski ciklus - kaže Šimunčić, koji na dispoziciji nema sve najbolje igrače.

- Definitivno je otpao Timofej Žukovski, koji je početkom kolovoza bio na liječničkim pregledima jer mu se ponovo vratila bol u nozi uzrokovana problemima s hernijom, koju je već dva puta operirao. Bol je prejaka, vratio se u Berlin gdje provodi rehabilitaciju, a prema nekim informacijama upitan je i za prvi dio prvenstva.

Porec, 020716.
Igor Omrcen, odbojkas.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Naši su reprezentativci krenuli deset dana kasnije s pripremama no to je bilo planirano, što Šimunčiću nije najbolje sjelo, srećom, igrači su došli u dobrom stanju.

- Bili smo u kontaktu tijekom ljeta, radili su po zajedničkom programu, tako da smo na taj način pokušali kompenzirati manjak dana. Odigrali smo tri prijateljske utakmice, slovenskog euroligaša ACH Volley dobili 3:1 i remizirali 2:2 te dobili američko sveučilište Stanford 3:1. Moram odmah reći da su to sve bili kombinirani sastavi, u ranoj fazi priprema te da je rezultat bio u drugom planu.

Hrvatski reprezentativci u četvrtak i petak odigrat će dva prijateljska susreta u Podgorici s Crnom Gorom u kompletnom sastavu.

Zagreb, 120515.
Odbojkaska reprezentacija Hrvatske okupila se u Hotelu I, te otputovala u Maribor na pripreme prije turnira u Madjarskoj.
Na fotografiji: Timofej Zukovski.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

- To će nam biti svojevrsni test, iako je Igor u Mimanmaru odradio pet utakmica i nije došao nespreman. Nakon Podgorice se vraćamo u Maribor, a sljedeće srijede odlazimo u Slovačku na prvi od dva kvalifikacijska turnira za EP.

Linker
20. travanj 2024 09:26