Hanza Media
Vladimir Dugandzic / Hanza Media / Hanza Media

NAKLON VELIKANIMA

PROŠLE GODINE JEDNOSTAVNO NIJE BILO BOLJIH OD NJIH Blanka Vlašić i Tonči Stipanović proglašeni najboljim sportašem i sportašicom u 2016.

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 15.02.2017. u 21:53

 • Jedriličar Tonči Stipanović, koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio srebrnu medalju, i atletičarka Blanka Vlašić, koja je na istim Igrama bila brončana, proglašeni su u srijedu najboljim sportašem i sportašicom Splita u 2016. godini na priredbi koju tradicionalno organizira Splitski savez sportova.

  "Nadam se kako ću i ubuduće ostvarivati dobre rezultate a poticaja za to daje mi i ovo priznanje," rekao je Stipanović, kome je zlato u klasi Laser u Riju izmaklo posljednjeg dana jedrenja u zaljevu Guanabara.

  Za najbolju momčad  Splita u 2016. godini proglašen je baseball klub Nada, koji je prošle godine osvojio hrvatsko prvenstvo,  kup i regionalnu ligu, dok je u ženskoj konkurenciji za najbolju ekipu proglašen ženski vaterpolo klub Bura, prvakinje Hrvatske i  osvajačice nacionalnoga kupa.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Final - Women's High Jump Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 20/08/2016. Blanka Vlasic (CRO) of Croatia reacts REUTERS/Ivan Alvarado FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
  REUTERS/Ivan Alvarado
   

  U kategoriji  osoba s invaliditetom najbolji sportaš Splita u 2016. godini je Ivan Mikulić koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u parataekwondou, a najbolja sportašica Splita u toj kategoriji je stolnotenisačica Anđela Mužinić koja je na prošlogodišnjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila srebrnu medalju.Za najbolje trenere Splita u 2016. proglašeni su Jozo Jakelić,trener Tonča Stipanovića, te Joško VlašićBojan Marinović, treneri Blanke Vlašić.Za najperspektivnije sportaše Splita proglašeni su vaterpolist Duje Pejković i jedriličarka Sandra Lulić.

  Predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić je istaknuo kako  je zadovoljan rezultatima splitskih sportaša u 2016. godini jer su osvajali medalje na Olimpijskim igrama i drugim velikim međunarodnim natjecanjima.

  "U Splitu se sportom bavi 15.000 osoba, a to je iznimno važno za perspektive sporta u našem gradu," poručio je Veštić.