Michael Phelps
 REUTERS/Marcos Brindicci
NAJVEĆI SVIH VREMENA

PRVI PUT U POVIJESTI JE NAPRAVLJENA IZNIMKA Michael Phelps primljen u Kuću slave i bez glasovanja

Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. veljača 2017. 15:32

Kuća slavnih vodenih sportova objavila je popis 19 članova Klase 2017. Novi članovi dolaze iz 8 država (SAD, Argentina, Australija, Kina, Francuska, Mađarska, Rusija i Nizozemska), a posebnost ovogodišnjeg popisa je da su na njemu najtrofejniji svjetski olimpijac svih vremena Michael Phelps (28 medalja, od toga 23 zlata) i njegov trener mu Bob Bowman.

Dodatna zanimljivost da su njih dvojica prvi u povijesti u Hall of fame primljeni aklamacijom, mimo glasovanja članova Odbora za nominacije, koji je još ranije odlučio da se o najtrofejnijem olimpijcu na planetu i njegovu treneru ne treba glasovati.

Novi članovi Kuće slavnih su - plivanje: Michael Phelps (SAD), Alain Bernard (Francuska), Ian Crocker (SAD), Leisel Jones (Australija), Laure Manaudou (Francuska), Maarten van der Heijiden (Nizozemska) i trener Bob Bowman (SAD) te “pioniri plivanja” Chuanyu Wu (Kina), Georges Vallerey (Francuska) i Takashi Hirose (SAD); vaterpolo: Andras Bodnar (Mađarska) i Bridgette Gusterson (Australija), trener Dick Jochums (SAD) i promotor i pionir vaterpola Osvaldo Horacio Codaro (Argentina); skokovi u vodu: Laura Wilkinson (SAD) i Xiunel Zhang (Kina); sinkronizirano plivanje: Anastazija Davidova (Rusija) i daljinsko plivanje: Walter Peoenisch (SAD).

Kuća slavnih vodenih sportova posljednju godinu nalazi se u Santa Clari (Kalifornija), ali će se svečanost primanja novih članova upriličiti u negdašnjem sjedištu, Fort Lauderdaleu na Floridi od 24. do 26. kolovoza.

Linker
19. travanj 2024 18:00