KAKAV PREOKRET

PRVO SU BILE POTPLAĆENE, ALI STVARI SE MIJENJAJU Na Svjetskom prvenstvu žene će dobiti više novca od muškaraca: 'Super je što se žene konačno cijene!'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 31.10.2019. u 18:56

 • Na svjetskom prvenstvu u skvošu koje se održava u Kairu žene će prvi put u povijesti dobiti veću novčanu nagradu za zlatnu medalju od muškaraca kojima svjetsko prvenstvo u Dohi počinje osmog studenog

  Nova svjetska prvakinja dobit će 48.640 dolara, dok će svjetski prvak dobiti 45.600 dolara.

  "S obzirom na to da su nagrade za žene toliko visoke, čak i veće od muškaraca, super je za naš sport to što se žene zaista cijene", kazala je Egipćanka Raneem El Welily, vodeća na svjetskoj ljestvici igračica skvoša.

  "Sretna sam što sam dio tako snažne ere u povijesti ovog sporta," dodala je El Welily koja se plasirala u polufinale SP-a.

  Zanimljivo, i preostale tri djevojke u polufinalu dolaze iz Egipta, a najbolji igrač u muškoj konkurenciji također je iz Egipta, Ali Farag. Egipćani imaju najbolje igrače na svijetu i kod juniora i juniorki.

  "Postoje zemlje koje su talentirane za određene sportove, poput Kine u stolnom tenisu ili Brazila u nogometu. Mi smo talentirani za skvoš," kazao je bivši svjetski prvak Karim Darwish.

  Tagovi
  Iz drugih medija