SN
'SREĆA JE TU VRLO BITNA'

ROBERT SELIGMAN OPTIMISTIČAN UOČI VELIKOG FINALA EUROPSKOG PRVENSTVA Uz malo sreće mogu na postolje!

Piše: HinaObjavljeno: 21. travanj 2017. 16:44

Osječanin Robert Seligman u subotu (12.30 sati) će u rumunjskoj Cluj-Napoci po sedmi put u karijeri nastupiti u finalu konja s hvataljkama na europskim prvenstvima i pokušati po drugi put u karijeri dohvatiti mjesto na pobjedničkom postolju, a da je za to spreman uvjereni su i on i njegov trener Vladimir Mađarević.

"Dan uoči finala osjećam se dosta opušteno. Vjerujem da ću kroz ova dva treninga što me čekaju još sve samo potvrditi i posložiti u svojoj glavi, što bolje se odmoriti, naspavati i probuditi se na pravu nogu. Vjerujem da ću u ovom finalu, s obzirom na startni broj 7, imati odličan pregled, da će trebati samo mira odraditi svoju vježbu od početka do kraja i uz malo sportske sreće uvjeren sam da se mogu popeti na postolje", izjavio je 30-godišnji Osječanin koji je svoje jedino europsko odličje osvojio prije devet godina u Lausannei.

"Uvijek je ta sportska sreća vrlo bitna. Do sada me dosta često obilazila, dosta sam preko trnja dolazio do rezultata. Odlično sam trenirao, spremio se, bilo je pogrešaka u kvalifikacijama, ali sada je to iza mene. Finale je uvijek novo natjecanje, novi izazov. U finalu je sve otvoreno i uvjeren sam da će sve biti u redu", dodao je Seligman koji je mjesto među osmoricom najboljih izborio šestim rezultatom u kvalifikacijama.

Seligmanov trener Vladimir Mađarević dijeli Robertov optimizam.

"Nema se više što puno popraviti u njegovoj vježbi koja je konkurentna za postolje. Startna ocjena je 6.1, podjednaka ili za desetinku niža od onih najboljih. Izvedba je onaj bitan faktor. Ako se bude osjećao dobro i bio siguran u sebe, bez prevelikog stresa nastupa u finalu, tada će pokazati svoj maksimum i odbitak će biti, siguran sam, najmanji od svih finalista. Ako tako bude, možemo računati na medalju, a ako ne bude, onda je podložan greškama i neće biti tako uspješan kako planiramo da bi trebao biti", poručio je trener Mađarević.

Put prema novom europskom odličju Seligman će tražiti u vrlo snažnoj konkurenciji iz koje valja izdvojiti jednog od najboljih konjaša svih vremena, olimpijskog pobjednika iz 2012., trostrukog svjetskog i šesterostrukog europskog prvaka Mađara Krisztiana Berkija te branitelja europskog naslova Armenca Harutjuna Merdinjana.

Preostala petorica Seligmanovih konkurenata su Turčin Ferhat Arican, Rus David Beljavski, Ukrajinac Oleg Vernajev, Slovenac Sašo Bertoncelj i Švicarac Oliver Hegi.

Hrvatska će gimnastika imati još jednog vježbača u igri za europsko odličje. U nedjelju, posljednjeg dana EP-a u Cluj-Napoci, u finalu preče nastupit će Anton Kovačević. Oba dana pojedinačna finala startaju od 12.30 po srednjoeuropskom vremenu.

Linker
16. travanj 2024 14:47