Foto: Marko Todorov / CROPIX
SVJETSKI KUP

SAM SEBI ČESTITAO ROĐENDAN Odlično raspoloženi Damir Martin doveslao do bronce: 'Najveće zasluge za ovo ima moja supruga'

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 14. srpanj 2019. 18:58

Nakon što je u subotu izborio A finale samaca na trećem Svjetskom kupu u Rotterdamu, Damir Martin je dobro raspoložen poručio: - U nedjelju ću se počastiti još jednom dobrom utrkom.

I počastio se. Dobrom utrkom i broncom za 31. rođendan koji je slavio upravo u nedjelju. Pobjeda je pripala 26-godišnjem Dancu Sverriju Nielsenu, koji je "eksplodirao" ove sezone, a srebro aktualnom svjetskom prvaku, 29-godišnjem Norvežaninu Kjetilu Borchu. Iza slavljenika su ostali Ondrej Synek, koji nije uspio ugroziti Martina završnim sprintom te Robert Manson i Poljak Natan Wegrzycki-Szymczyk, inače štroker Cambridgea koji je ove sezone slavio u čuvenoj utrci osmeraca na Temzi.

Nielsen do ove sezone nikad nije bio pobjednik u Svjetskom kupu, da bi osvojio Poznanj i Rotterdam i bit će vrlo opasan na ovogodišnjem SP-u (na prethodna dva je veslao u B finalima). Damiru Martinu je ovo 6. medalja u Svjetskom kupu (ima dvije pobjede i tri druga mjesta) i druga ove sezone jer je bio pobjednik prvog Svjetskog kupa u Plovdivu, ali ova bronca ima i veću težinu od tog zlata s obzirom na to da na prvom Svjetskom kupu u sezoni konkurencija redovito nije najjača.

- Stvarno sam zadovoljan, jako dobro sam se osjećao i nakon utrke i tijekom utrke. A ovoj dvojici ispred mogu samo čestitati, trenutačno su spremniji, no ne zamaram se njima. Srećko (trener Šuk op.a.) i ja smo na dobrom putu prema SP-u.

Nielsen i Borch trenutačno odskaču, ali do SP-a ima još dosta vremena i pitanje je tko će tada biti u najboljoj formi. - Da, odskaču, ali tako je i Robi Manson odskakao posljednje dvije godine pa je na SP-ima oba puta ostao bez medalje. Do SP-a se još puno toga može i poboljšati i pogoršati, a ja vjerujem u Srećka i njegov plan jer dosad je uvijek bio uspješan i ne bi trebalo ni sad biti drukčije.

Vremenski uvjeti nisu bili skloni veslačima tijekom cijelog Svjetskog kupa u Rotterdamu, nije sjajno bilo ni u nedjelju pa su oni najbrži u polufinalu (Nielsen, Borch) veslali u prve dvije, zaklonjenije staze (Martin je bio u trećoj).

- Je, opet je bilo teško, ali moraš odraditi utrku bez obzira na vrijeme, moraš se snaći u svakakvim uvjetima i što prije prihvatiš da je grozno i da se moraš boriti, bit će ti lakše. Negodovanje i cmizdrenje ne prolazi. Da, bilo je teško, ali sam i dobro veslao - osjeća se ponos u njegovom glasu, a i govor tijela pokazuje da se nakon teške prošle sezone vratio pravi Damir Martin.

- Znači, vidi se da se i samopouzdanje vratilo - smije se i nastavlja: - Sad sam ponovo u igri i vladam sobom, a još malo pa ću vladati i konkurencijom.

Za dobro raspoloženje, za mirnoću, za osmijeh koji ne skida s lica uvelike je zaslužna i posebna trenerica - supruga Ivana. - Da, imam veću i bolju podršku, Ivana je sa mnom na regati i to što imam njezinu podršku u svakom trenutku daje mi veliku sigurnost i stabilnost. Baš se dobro osjećam i puno lakše podnosim i bol nakon utrke. Njezine su zasluge zbilja velike, dobro ima neke zasluge i Srećko, ali najveće idu njoj - sjajno je raspoložen naš veslač što je, uz ono što pokazuje na vodi, dobar pokazatelj da će dobrih vijesti biti i sa Svjetskog prvenstva u austrijskom Ottensheimu od 25. kolovoza do 1. rujna.

U nedjelju je u Rotterdamu nastupio i naš ženski četverac "bez" i cure su nastup u Rotterdamu završile na ukupno 11. mjestu (7:07.79).

Linker
24. travanj 2024 07:52