Reuters
JUTARNJI LIST DOZNAJE

SANDRA PERKOVIĆ RAZMIŠLJA O ODLASKU IZ HRVATSKE, A ČAK I KRAJU KARIJERE! Njezin trener Edis Elkasević dobio je ponudu za posao iz inozemstva

Piše: HinaObjavljeno: 24. svibanj 2019. 13:17

Umirovljeni bacač kugle i atletski trener Edis Elkasević (36), poznat po suradnji s hrvatskom bacačicom diska Sandrom Perković (29), iz inozemstva je dobio odličnu financijsku ponudu za posao.

"Edis Elkasević je dobio veliku ponudu iz inozemstva, tako da postoji mogućnost da 2020. on neće biti moj trener. U ovih par mjeseci moramo vidjeti kako i što možemo realizirati, što će biti s nastavkom naše karijere, jer zbog financijskih sredstava koja on prima u Hrvatskoj, čovjek je odlučio, a ja ga za to ne krivim, potražiti svoju sudbinu negdje drugdje. U dogovoru sa sponzorima i mojim drugim timom pokušavamo ostaviti Edisa u Hrvatskoj", izjavila je Sandra Perković tijekom konferencije za medije održanoj u petak u Zagrebu i sazvanoj povodom njezinog premijernog nastupa ove sezone u Dijamantnoj ligi, koji će imati u četvrtak, 30. svibnja, u Stockholmu.

Na pitanje može li netko zamijenti Elkasevića, Perković je kratko i jasno odgovorila:

"Nitko."

Perković je najavila mogućnost da i sama ode za Elkasevićem.

"Moj je cijeli svijet okrenut Olimpijskim igrama u Tokiju i postoji velika mogućnost da bih ja mogla otići za njim, a to onda ne bi bilo dobro niti za njega, niti za mene, niti za cijelu Republiku Hrvatsku."

Perković nije željela još otkriti iz koje je države stigla ponuda za trenera s kojim surađuje još od 2012. godine.

Zagreb, 240519.
Fontane ispred NSK.
Bacacica diska Sandra Perkovic odrzala konferenciju za medije.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

"Ako se ne realizira ono što planiramo u sljedećih nekoliko mjeseci, bit ćete obaviješteni o tome."

Također, ako ostane bez trenera uoči olimpijske godine, postoji mogućnost da će Sandra Perković okončati karijeru.

Zagreb, 240519.
Fontane ispred NSK.
Bacacica diska Sandra Perkovic odrzala konferenciju za medije.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Perković je za vrijeme suradnje s Elkasevićev osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dvije zlatne medalje na Svjetskim prvenstvima u Moskvi i Pekingu, tri zlata na Europskim prvenstvima u Zurichu, Amsterdamu i Berlinu, pet zlatnih odličja na natjecanjima Dijamantne lige, dva zlata na Mediteranskim igrama u Mersinu i Tarragoni, jedno zlato na Kontinentalnom kupu u Ostravi.

Zagreb, 040918.
Atletski stadion Mladost na Savi.
Zagrebacki IAAF atletski miting 68. Memorijal Borisa Hanzekovica.
Na fotografiji: Sandra Perkovic nakon pobjede sa Edisom Elkasevicem.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Sandra Perković s trenerom Edisom Elkasevićem nakon pobjede na 68. Memorijalu Borisa Hanžekovića

Elkasević se tijekom karijere natjecao u bacanju kugle i diska, a svojevremeno je bio hrvatski rekorder u bacanju kugle. Rođeni Prijedorčanin osvojio je zlato u disciplini bacanja kugle na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se 2002. godine održalo u Kingstonu. Elkasević je na tom natjecanju kuglu bacio 21,47 metara, što je tada bio novi svjetski rekord.

Split, 240317.
Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perkovic i Stipe Zunic, finalist olimpijskih igara u bacanju kugle u Rio de Janeiru treniraju zajedno na na atletskom bacalistu u Parku mladezi. Na fotografiji: Sandra Perkovic i trener Edis Elkasevic
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Edis Elkasević i Sandra Perković na atletskom bacalištu u splitskom Parku mladeži

Kao senior za Hrvatsku je nastupio na Olimpijskim igrama u Ateni i Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju. Na Mediteranskim igrama 2005. u Almeriji osvojio je zlatno odličje u bacanju kugle.

Linker
11. travanj 2024 16:47