Foto: Vlado Kos / CROPIX
DOBRO WORLD CUP

SEDMORO HRVATSKIH PREDSTAVNIKA U LOVU NA FINALA U GRADSKOM VRTU Srbič najavio: 'Imam dvije uzastopne pobjede, naravno, nadam se i trećoj'

Piše: HinaObjavljeno: 23. svibanj 2019. 00:07

Od 23. do 26. svibnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku održati će se 11. po redu Svjetski gimnastički kup. Na DOBRO World Cupu Osijek 2019. nastupit će sedmero hrvatskih predstavnika četvero u ženskoj i trojica u muškoj konkurenciji.

U četvrtak 23. svibnja od hrvatskih predstavnika nastupiti će Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok), Robert Seligman (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (parter). Drugog dana kvalifikacija u borbu za finale krenut će Ana Đerek i Christina Zwicker (parter i greda) te Tin Srbić na preči, u subotu od 15,45 sati na rasporedu su finala na parteru, konju s hvataljkama i ručama za gimnastičare i preskoku i dvovisinskim ručama za žene, dok su u nedjelju finala na karikama, preči i preskoku za muškarce te parteru i gredi za žene.

Samo dan uoči početka natjecanja Filip Ude je otkazao nastup u Osijeku. Posljednjih godina ponajbolji hrvatski gimnastičar, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Svjetskom prvenstvu u Nanningu 2014. i Europskom prvenstvu u Lausannei 2008. godine, ozlijedio je prst na posljednjem treningu uoči dolaska u Osijek.

"Ozljeda nije strašna, ima longetu, ali mu slijedi desetak dana mirovanja zbog čega nije u mogućnosti, unatoč ogromnoj želji, nastupiti pred domaćom publikom. Tako mu umjesto dolaska u Osijek, gdje je bio plan odradili polovinu višeboj, na čak tri sprave, slijedi mu rehabilitacija i i nadamo se što bržem povratku treninzima," rekao je Mario Vukoja, jedan od trenera hrvatskog gimnastičkog reprezentativca.

Jedan od favorita za pobjedu na preči je Tin Srbić.

"Imao sam naporan prvi dio sezone i drago mi je da sam opet sposoban nastupiti u Osijeku. Moja je obveza doći u Osijek jer je kod kuće i jedan od boljih svjetskih kupova. Konkurencija je ove godine nešto mlađa. Dolazi puno dobrih mlađih gimnastičara, a oni se svi žele prikazati na svjetskim kupovima. Imam dvije uzastopne pobjede, naravno nadam se i trećoj s čime bi okrunio taj ciklus. Plasman u finale najmanje je što se od mene očekuje. Moram reći kako mi je žao što tu nije i moj kolega Anton Kovačević, koji se nije uspio oporaviti nakon dugačke ozljede kao i što neće biti Filipa Udea. Zato ćemo se Robi, Aurel i ja potruditi ostvariti što bolje rezultate ove godine u Osijeku," poručio je Tin.

Osijek, 220519. 
Gimnastika. 
Dvorana Gradski vrt. 
Konferencija za medije  DOBRO World Cupa Osijek 2019. na kojoj su sudjelovali clanovi i clanice hrvatske gimnasticke reprezentacije. 
Na fotografiji: Ana Djerek, Ema Kajic, Tijana Tkalcec, Tin Srbic, Robert Seligman i Aurel Benovic. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ana Đerek nije bila lani u Osijeku.

"Prošle godine sam propustila Osijek zbog ozljede pa mi je iznimno drago što sam se ove godine vratila. Ove godine nastupat ću na gredi i parteru, ako bude sve kako sam trenirala sigurna sam da će i rezultat doći. Stoga, vjerujem nastupu u finalu," poručila je.

Linker
20. travanj 2024 12:13