Ostali sportovi

Seligmanu i Možniku srebro

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.06.2013. u 12:10

 • Hrvatski gimnastičar Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama u finalu Mediteranskih igara u Mersinu. Robert je izveo vježbu sa startom od 16,100 i na kraju dobio najmanji odbitak sudaca – 15.100...

  - Odlično je bilo. Jako sam zadovoljan. Nakon dugo vremena super sam se osjećao u vježbi, "pustio skiju", proletio kao na treninzima…Eto, ispravio sam dojam na Mediteranskim igrama, u Pescari sam bio četvrti, a to mi se nije baš sviđalo. Danas nisam išao svoju najjaču vježbu, nije bilo potrebno. Nakon Izmira 2005. kad sam osvojio zlato na Univerzijadi, opet je Turska sretna za mene. Da bar bude ovdje i Svjetsko i Europsko prvenstvo...- nasmijao se Seligman.

  - Ili bar da ovdje bude Svjetsko, ta mi medalja još nedostaje.

  Seligman je uoči finala dobio virozu, ali hrvatski liječnički tim u Mersinu mu je pomogao.

  - Zakrpali su me, hvala im puno.

  Zlatni je Slovenac Sašo Bertoncelj sa 15,233, a brončani Španjolac Fabian Gonzales (14,833).

  - Svi favoriti su odradili i osvojili što su trebali – zaključio je Seligman.

  I Možniku srebro

  Nakon Roberta Seligmana i drugi hrvatski gimnastičar na Mediteranskim igrama u Mersinu, Marijo Možnik osvojio je srebrnu medalju i to u vježbi na preči.

  Možnik je za svoj nastup dobio ocjenu 15.166 što ipak nije bilo dovoljno za slavlje, jer je Turčin Umit Samiloglu ostvario rezultat 15.366, dok je Talijan Enrico Pozzo bio treći s ocjenom 14.866.

  "Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Imao sam jaču vježbu nego u kvalifikacijama u kojima sam također bio drugi. Nisam kalkulirao, pružio sam svoj maksimum i zadovoljan sam, posebice što sam nedavno imao velikih problema s leđima", kazao je 26-godišnji član zagrebačkog kluba Hrvatski sokol.

  Možnik je osvojio devetu medalju za Hrvatsku u Mersinu, pri čemu je to treće srebro uz dva zlata i četiri bronce.

  Možnik je na posljednjem europskom prvenstvu 2012. u Montpellieru osvojio srebro, a uoči završnice Svjetskog kupa u Osijeku osigurao je treće mjesto u ukupnom poretku. Ukupno je u Svjetskom kupu osvojio 16 medalja.

  Zadovoljstvo njegovim nastupom iskazao je i njegov trener Tigran Gorički.

  "Prevagnula je bolja startna ocjena turskog gimnastičara. Ovo je fantastičan rezultat jer su oba naša gimnastičara osvojila srebrne medalje", kazao je Gorički.