Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

TURNIR U OSTRAVI

SJAJAN REZULTAT! HRVATSKOJ UKUPNO 11 MEDALJA S JEDNOG NATJECANJA Još dva zlata i tri ekipne bronce za hrvatske paraolimpijce

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 10.09.2017. u 15:05

 • Četiri zlatna, srebrno i šest brončanih odličja osvojili su hrvatski predstavnici na Međunarodnom stolnoteniskom turniru za osobe s invaliditetom koji je u nedjelju završen u češkoj Ostravi.

  Osvajačice srebrne medalje s POI  u Rio de Janeireu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić potvrdile su dominaciju u ekipnoj konkurenciji  pobijedivši u finalu sa 2-0 kombiniranu Slovačko-Rusku ekipu za koju su igrale Andrea Dolinar i Ekatarina Popova.  U istoj kategoriji nastupila je ekipa za koju je igrala naša Jelena Šišić i Austrijanka Heike Koller koje su osvojile treće mjesto izgubivši u polufinalu od Andreeje Dolinar i Ekatarine Popove s 1-2.

  U muškoj konkurenciji kategorije 4. Tomislav Špalj i Poljak Kriszstof  Zylka bili su zlatni pobjedom nad Slovačkom ekipom u sastavu Andrej Meszarosz, Peter Mihalik i Boris Travnicek rezultatom 2-1.

  U kategoriji 3 muški  Nino Baša i Austrijanac Patrick Caha osvojili su treće mjesto izgubivši u polufinalu od ekipe za koju je igrao Poljak Mariusz Czerwinki  i Amerikanac Jenson Van Emburgh s rezultatom 1-2.

  Kategorija 6 muški- Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić osvojili su treće mjesto porazom u polufinalu od ekipe za koju su igrali Ukrajinac Miykhayla Popov i Čeh Daniel Horut s 1-2.

   

  Ovaj turnir,  na kojem je nastupilo 180 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 26 zemalja,  bila je posljednja provjera pred europsko prvenstvo koje će se  krajem rujna održati u Laškom.