Robert Valai
STOLNI TENIS

SJAJNE VIJESTI S EUROPSKIH IGARA U MINSKU Tomislav Pucar u polufinalu, favoriti i dalje padaju jedan za drugim pred fantastičnim Hrvatom!

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar  izborio polufinale Europskih igara nakon što je s 4:1 svladao Francuza Lebessona, inače europskog prvaka iz 2016.
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. lipanj 2019. 20:44

Dan prije četvrtfinalnog susreta na Europskim igrama, Francuz Emmanuel Lebesson je ustvrdio da je iza hrvatskog stolnotenisača Tomislava Pucara fantastična sezona te da ga čeka težak meč.

I nije se prevario. Bio je to prilično težak meč za njega i kraj nadanja jer jer Pucar je u Minsku nastavio niz. Nakon Ukrajinca Priščepe i Grka Gionisa, s 4:1 (-10, 10, 10, 7, 6) nadmudrio i ljevorukog Francuza, europskog prvaka iz 2016.

- Imao sam nesiguran ulazak u susret. Prvi set sam vodio 10:8 no Francuz je okrenuo set u svoju korist. Drugi set sam gubio 10:9 pa sam taj set ja uzeo. Nakon trećeg seta počeo sam bolje vraćati njegov servis, on se nije priviknuo na moj, i tu sam stekao prednost - kazao je Pucar, a izbornik Neven Karković je dodao:

- Tomo je odigrao još jedan odličan meč, iako je bilo prostora za bolje odraditi neke segmente. To doduše i nije lako kad prvi put igraš protiv suparnika. Francuz je neugodan ljevak, jedan od najbržih igrača na Europskim igrama. U otvorenom meču Tomo je pokazao kvalitetu.

Čeka ga susret s legendarnim Timom Bollom (11.00), sedmerostrukim pojedinačnim europskim prvakom. Ostale medalje nije imalo smisla brojiti jer riznica je krcata. Nijemac je jedan od najboljih europskih stolnotenisača svih vremena, a s 38 godina na leđima i dalje igra nezaustavljivo. Uostalom, aktualni je europski prvak, ta sedma titula je stigla u 2018.

U četvrtfinalu turnira u Minsku gledali smo dvoboj legendi gdje je Boll s 4:1 nadmudrio Vladimira Samsonova. Nažalost domaće publike.

- S ljevacima igram dosta često u zadnje vrijeme, ali ne znam što očekivati protiv Bolla jer dosad nismo igrali.

Ukoliko i preskoči tu tešku prepreku osigurat će Olimpijske igre. Naime, prva tri na Europskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji osigurat će vizu za Tokio.

- Ma, daleko je još o tome razmišljati, sada se trebam što bolje pripremiti za sljedeći susret. Nisam nervozan, uopće nemam pritisak zbog te spoznaje. Vjerujem da ću se na Olimpijske igre plasirati i preko renkinga - zaključio je Pucar.

- Što očekivati protiv Bolla? Važna stvar bit će prijem servisa, slično kao i protiv Lebessona. Samo što je Nijemac bolji i kompletniji igrač. Ako to uspije riješiti možda postoji šansa za pobjedu - objasnio je Karković.

Ostali rezultati četvrtfinala: Groth (Dan) - Wang Yang (Svk) 4:3, Boll (Nje) - Samsonov (Bje) 4:1, Nuytinck (Bel) - Kou Lei (Ukr) 2:4

Linker
20. travanj 2024 04:08