Chris Graythen/Getty Images
UCI WORLD TOUR

SLOVENSKI BICIKLIST DRUGU GODINU ZAREDOM OSVOJIO PRESTIŽNU UTRKU TOUR DE ROMANDIE Aktualni pobjednik Tour de Francea nije mogao pratiti njegov tempo

Piše: HinaObjavljeno: 05. svibanj 2019. 17:51

Slovenski biciklist Primož Roglič (Jumbo-Visma) drugu godinu zaredom osvojio je naslov pobjednika UCI World Tour etapne utrke Tour de Romandie, koja je u nedjelju završena pojedinačnim kronometrom na ulicama Ženeve, u kojem je 29-godišnji Slovenac bio najbrži.

Roglič je stazu od 16,85 kilometara svladao za 19:58 minuta te za 13 sekundi nadmašio drugoplasiranog Belgijca Victora Campenaertsa (Lotto Soudal), a za 15 sekundi trećeplasiranog Talijana Filippa Gannu (INEOS).

Roglič je u posljednju etapu ušao kao vodeći u ukupnom redoslijedu, ali njegovi glavni konkurenti Portugalac Rui Costa (UAE Team Emirates) i aktualni pobjednik Tour de Francea Britanac Geraint Thomas (INEOS) nisu mogli pratiti tempo koji je Slovenac nametnuo u utrci na kronometar. Costa je na kraju u ukupnom redoslijedu zaostao za Rogličem 49 sekundi, a Thomas je osvojio treće mjesto s 1:12 minuta zaostatka.

Roglič je ove sezone nastupio na tri etapne utrke i u sve tri je pobijedio. Prije obrane naslova na Tour de Romandie postao je pobjednikom Tirreno - Adriatico i Tour UAE.

Linker
25. travanj 2024 18:27