Screenshot

174.8 KILOMETARA VELIKE BITKE

ŠPANJOLAC RODRIGUEZ U SAMOJ ZAVRŠNICI PRESTIGAO KOLEGE IZ INICIJALNOG BIJEGA I OSVOJIO 13. ETAPU VUELTE Bez promjene na vrhu ukupnog poretka

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.09.2018. u 19:18

 • Španjolac Oscar Rodriguez (Euskadi Basque Country-Murias) pobjednik je 13. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Candasa do vrha uspona na La Camperonu u dužini od 174.8 kilometara, dok je njegov sunarodnjak Jesus Herrada (Cofidis) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

  Rodriguez je otprilike kilometar i pol prije cilja izuzetno strmog uspona uspio preteći Poljaka Rafala Majku (BORA) i Belgijanca Dylana Teunsa (BMC), svoje kolege iz inicijalnog bijega, te stići na cilj sa 19 sekundi prednosti ispred drugog Majke, odnosno 30 sekundi ispred trećeg Teunsa za svoju prvu profesionalnu pobjedu u karijeri.

  I vodeći biciklisti u ukupnom redoslijedu iskoristili su posljednjih nekoliko kilometara za obračun, a tom prilikom najboljim se pokazao Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) koji je bio šest sekundi brži od Britanca Simona Yatesa (Mitchelton-Scott) te 17 sekundi od svog momčadskog kolege Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar).

  Herrada, koji je u četvrtak preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu, izgubio je više od minute i pol svoje prednosti, ali je i dalje na vrhu sa 1:42 minute ispred drugog Yatesa, odnosno 1:50 minuta ispred trećeg Quintane.

  Iz drugih medija