Screenhsot
OTKRIVEN UZROK SMRTI?

SPORTSKA TRAGEDIJA POTRESA BRITANIJU! 'UMRLA JE JEDNA OD NAŠIH NAJVEĆIH NADA': 'Napustila si nas na svoj 18. rođendan! Počivaj u miru mali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2018. 11:44

Tragične vijesti stižu s Otoka. Službeno je potvrđeno da je Ellie Soutter, jedna od najtalentiranijih mladih snowboarderica Velike Britanije, umrla u srijedu, i to na svoj 18. rođendan. Tragičnu vijest objavio je Britanski skijaški i snowboard savez u posebnom priopćenju.

U priopćenju se ne navodi uzrok smrti, ali se uz riječ 'iznenadna smrt' spominju i informacije koje upućuju na centar za pomoć suicidalnim osobama Velike Britanije, pa otočki mediji nagađaju da je riječ o samoubojstvu.

Posljednjih tjedana bila je na pripremama u inozemstvu, ali uoči same smrti vratila se u Veliku Britaniju.

Ellie je bila jedna od najvećih mladih nada u tome sportu, a najveći joj je uspjeh osvajanje zlatne medalje na Zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži 2017. u turskom Erzurumu.

Tijekom sezone 2017/18. Ellie Soutter se natjecala kao članica Freeride Junior turneje, a nakon toga pozvali su je u britansku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Novom Zelandu. Natjecala se u disciplinama Boardercross, Freeride i Half Pipe. U lipnju 2017. Daily Telegraph dodijelio joj je priznanje za mlade sportaše "Buduća zvijezda britanskih zimskih sportova".

"Ovaj okrutni svijet oteo mi je moju srodnu dušu na njen 18. rođendan. Bio sam toliko ponosan u kakvu se ženu pretvorila. Ellie, nedostajat ćeš mi i više nego što možeš zamisliti. Počivaj u miru, mali pobjedniče!", napisao je njen otac Tony Soutter na svome Facebook profilu.

Here’s another pic of me and @jessboh for ya

A post shared by Ellie (@elliesoutter) on

Društvene mreže preplavljene su izrazima sućuti. Njeni prijatelji i kolege sportaši redom su shrvani i iznenađeni zbog njenog preranog odlaska.

"Ne mogu vjerovati niti mogu shvatiti uzrok smrti Ellie Soutter. Bio je to njen 18. rođendan. Takav talent. Tako mlada osoba. To nije samo tragedija britanskog sporta, to je tragedija života", samo je jedna od objava.

Linker
20. travanj 2024 14:56