CROPIX
TRENER NA UDARU

SRAMOTNA REAKCIJA SRPSKOG OLIMPIJCA NAKON NAPADA NA VATERPOLISTE 'Ne uspoređujte Zagreb i Beograd! U Beogradu se ovo nikad ne bi dogodilo!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. rujan 2016. 23:43

Izgred s pretučenom skupinom mladih vaterpolista Partizana, kadeta koje je prošlog petka u srcu hrvatske metropole napala skupina domaćih huligana i dalje ima “repove”. Ovog puta oni čak i nisu medijski, već dolaze iz samih sportskih redova. Točnije iz vrha vaterpola.

Aleksandar Šoštar, nekdašnji poznati reprezentativni vratar, danas predsjednik Partizana uputio je službeno priopćenje za javnost, a kao reakciju na istupe prof. Zorana Bratuše, koordinatora mlađih uzrasta navedenog kluba koje je iznio kako u Sportskim novostima, tako i u srpskim medijima, pa i na web stranici beogradskog kluba. Ono što je tada prof. Bratuša rekao jest da je naravno “...svaki napad za osudu i nema opravdanja, ali nažalost, to je moglo da nam se dogodi i negde drugdje, ne samo u Zagrebu...”.

To je rečenica koja je zasmetala Šoštaru i zato je reagirao službenim priopćenjem kluba u kojem navodi:

“Vaterpolski klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je iznio prof. Bratuša. Prije svega u dijelu minimalizacije onoga što se dogodilo, jer je svaki napad na sportaše, bili maloljetni ili punoljetni, više nego užasan čin. Ne možemo prihvatiti ni poistovjećivanje Beograda i Zagreba kada je u pitanju osobna sigurnost sportaša jer u Beogradu se takve stvari ne događaju. Klub će poduzeti kako bi se utvrdilo je li bilo i sigurnosnih propusta u radu odgovornih za tu selekciju igrača. Mi sigurno nećemo stati i u suradnji s našom državom tražit ćemo da se dođe do pune istine i da se odgovorni kazne!”

Ono što je osobito zanimljivo u cijeloj priči, da ulje na vatru “pozivanjem srbijanske države na utvrđivanje krivca” i slično, dolaze od nekoć olimpijskog pobjednika, čovjeka koji je u Tehničkom vaterpolskom odboru FINA, član istog odbora i Europske organizacije ili LEN, te član Kuće slavnih vodenih sportova.

Kurir.rs / Kurir.rs

No, Bratušinim riječima šokirana je i srpska javnost. Tvrde da ne govori istinu jer pokušava minimalizirati posljedice napada kako on ne bi bio odgovoran.

Lazar Radojević, kadetski reprezentativac Srbije, zaradio je prijelom šake.

"Mi smo bili u bolnici na Banjici, dok se istovremeno jedan od odgovornih trudio objasniti novinarima kako se ništa strašno nije dogodilo", ogorčeno za Kurir komentira Ivan Radojević, otac ozlijeđenog dječaka.

Tamošnji mediji objavili su i fotografije ozlijeđenih dječaka.

"Dječaci su još u šoku. Nisu nam ni htjeli reći da su pretučeni, već smo to saznali tek kad smo dva dana kasnije stigli u Zagreb na utakmicu. Kada smo ih vidjeli... A onda čuješ da su ih eto samo malo preplašili, da su mediji preuveličali događaj..."

Linker
20. travanj 2024 05:23