ALL
'SVAKA MEDALJA IMA DVIJE STRANE'

STIGAO ODGOVOR RAZOČARANOM VELIKANU NIKOLAJU PEŠALOVU 'Pa i Matti Nykkänen je, kao i Pešalov, bio veliki sportaš, a svi znamo kako je završio'

ODGOVOR NIKOLAJU Predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damjan Krklec o medijskom istupu našeg zlatnog olimpijca
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. travanj 2017. 16:41

U utorak se na Gripama najviše govorilo o Nikolaju Pešalovu, njegovu istupu u medijima, koji je zabolio sve u organizaciji Europskog prvenstva u Splitu. Predsjednik Hrvatskog saveza u dizanju utega Damjan Krklec ograničio se na diplomatsku izjavu, s napomenom da o svemu može šire pričati nakon završetka EP-a.

- Ne želim da ovo prvenstvo veže uz sebe bilo što negativno. Reći ću da svaka medalja ima dvije strane.

Osvrnuo se na ono što (ni)je Pešalov napravio kao izbornik juniorske reprezentacije.

HOO raskinuo ugovor

Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

- On je pet godina bio izbornik i niti jedan naš predstavnik ni na jednom prvenstvu nije bio među 15 najboljih. Nije istina da smo mi raskinuli ugovor s njim, on je bio na plaći Hrvatskog olimpijskog odbora, koju smo mi kao savez samo prosljeđivali. Uslijed nedostatka rezultata HOO je raskinuo suradnju s njim. Pešalov je također bio klupski trener u Split Mataduri, no, najčešće nije bio u dvorani. Otišao bi u Bugarsku i ne bi ga bilo dugo. Onda bi se pojavio na dan-dva. Kao Savez smo platili licencu za njega kao suca, bio je nominiran za dva prvenstva na kojima se nije pojavio i zbog toga smo imali neugodnosti. Sva sreća što smo u dobrim odnosima s ljudima iz Svjetske i Europske federacije pa nije bilo više štete.

Za kraj kratkog osvrta na Nikolaja Pešalova, Krklec je izgovorio znakovitu rečenicu.

- Njemu kapa do poda na svim rezultatima koje je kao dizač ostvario. Po tome je vjerojatno među deset najvećih svih vremena. Velik je po rezultatima bio i skijaš skakač Matti Nykkänen, a svi znamo kako je završio.

Aluzija je sasvim jasna. Četverostruki olimpijski pobjednik, vjerojatno najveći skakač svih vremena, ogrezao je u alkohol.

Linker
17. travanj 2024 10:32