Russian President Vladimir Putin enters a hall to meet with members of the Presidential Council for Civil Society and Human Rights at the Kremlin in Moscow, Russia October 30, 2017. REUTERS/Kirill Kudryavtsev/Pool - RC1C858B2FA0
Kirill Kudryavtsev / REUTERS

'VEĆ SADA ZNAMO TKO JE SVJEDOČIO'

STIGAO OŠTAR ODGOVOR PUTINA NA IZBACIVANJE RUSIJE S OLIMPIJSKIH IGARA - REAKCIJA NEĆE NIKOGA IZNENADITI 'Meni je sve jasno!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2017. u 18:19

 • Dan nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zbog upletenosti države u doping sportaša Rusiji zabranio nastup pod svojom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama, ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da Rusija neće bojkotirati Igre u Pyeongchangu, na kojima će neki ruski sportaši ipak moći nastupiti, ali pod olimpijskom zastavom.

  "Mi zasigurno nećemo bojkotirati Igre. Ukoliko naši sportaši žele nastupiti, bit će to njihov osobni izbor. Moramo dobro proučiti dokumente koji su doveli do takve odluke, ali već sada znamo da neka svjedočenja potiču od osobe čiji je moralni i psihološki profil vrlo dvojben", kazao je Putin prilikom posjeta tvornici automobila u Njižnem Novgorodu, gdje je najavio da će se ponovno kandidirati za novi predsjednički mandat u ožujku 2018.

  Putin je nekoliko riječi posvetio i MOO-u.

  "Odluka MOO-a je u svakom slučaju politička odluka. Svi to vidimo i meni je to posve jasno".

  MOO je na zasjedanju u utorak u Lausannei ustvrdio da ruski sportaši, koji ispune kriterije i potvrde svoju nedužnost, moći nastupiti u Južnoj Koreji, ali pod olimpijskom zastavom.

  Iz drugih medija