STK STARR

STOLNI TENIS: 'Ostat će zapisano da smo prvi Varaždinci u Ligi prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2019. 13:21

Hrvatski stolni tenis nakon dulje vremena opet ima predstavnika u muškoj Ligi prvaka, a riječ je o STK Starr. Istodobno, prvi će put jedan klub iz Varaždina igrati u Ligi prvaka.

Starr je nakon tri godine igranja u ETTU Cupu odlučio učiniti još veći iskorak. Varaždinci su bitno pojačali momčad te u godini kad klub obilježava deset godina od osnutka nastupaju među europskom elitom. U društvo bogatih klubova iz Njemačke, Rusije, Švedske i Francuske progurao se i jedan klub sa sjevera Hrvatske iako se po većini parametara teško može nositi s europskim teškašima. Ove sezone glavni menadžer Matthias Landfried složio je momčad koja sanja veći iskorak na međunarodnoj sceni. Predvodit će ih Japanac Kenta Matsudaira (123. na svijetu), tu su Tajpežanin Chia-Hung Sun (286.) i Nijemac Liang Qiu (421.), te domaće snage Ronald Ređep i Leon Šantek.

Što bolji dojam

- Želimo se što bolje prezentirati u Europi te pružiti što bolji otpor vrhunskim klubovima. Borussia i Hennebont to jesu, Sporting je slabiji, no svejedno zeznuta momčad. Uvelike će naš rezultat ovisiti o tome koliko ćemo moći računati na Matsudairu koji ima obaveze prema japanskoj reprezentaciji i fokusiran je na Olimpijske igre u Tokiju 2020. No, vjerujem da bismo se mogli boriti za treće mjesto, što bi nam osiguralo nastavak natjecanja u ETTU Cupu - istaknut će predsjednik i igrač kluba Ronald Ređep te dodati:

- Glavni motiv i želja bili su nam da nađemo igrače koji su mladi i žele se dokazati, ali zbog kvalitete u svojim zemljama ne mogu dobiti priliku ili igrače koji su nekad bili u samom svjetskom vrhu, pa su zbog raznih razloga pali u renkingu. Mislim da smo u tome uspjeli.

Prvi nositelj nezgodne skupine D je Borussia Düsseldorf, rekorder Lige prvaka po broju osvojenih naslova (11), a u svojoj riznici ima ukupno 71 titulu. Inače, Bundesliga je najjača europska liga.

Drugi nositelj je francuski Hennebont, koji je lani osvojio ETTU Cup, a treći je portugalski Sporting. Prvi suparnik Varaždincima bit će Hennebont (danas u 18.30 u dvorani LifeClass termi Sveti Martin), nezgodna momčad iz malenog gradića u Bretanji na sjeverozapadu Francuske, koja je lani osvojila ETTU Cup, drugo po jačini natjecanje u Europi. Francuzi, za razliku od prijašnjih sezona, više nemaju odličnog Engleza Liama Pitchforda, ali veći dio momčadi je ostao na okupu. Tu su Cedric Nuytinck (39.), Quentin Robinot (182.) i Kinez Sheng Peng Fan, a doveli su Engleza Samuela Walkera (86.).

Privući sponzore

- Francuzi su svakako favoriti, ali mi imamo Suna, koji je igrao francusku ligu i dobro poznaje suparnike. Sretan sam što će ostati zapisano da smo prvi klub iz Varaždina u Ligi prvaka. Taman u godini kad slavimo deset godina postojanja. Bitno se što bolje prezentirati jer se samo tako može do sponzora i televizije - zaključio je Ređep.

Linker
25. travanj 2024 01:02