AFP
SLAVLJE NORVEŽANINA

SUPERVELESLALOM U KITZBÜHELU Kjetil Jansrud najbrži, Shiffrin drugi put u karijeri najbrža u spustu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2020. 14:30

Norvežanin Kjetil Jansrud pobjednik je superveleslaloma kojeg su skijaši u petak vozili u Kitzbuehelu za Svjetski kup, dok su drugo mjesto s istim vremenom podijelili njegov sunarodnjak Aleksander Aamodt Kilde i Austrijanac Matthias Mayer.

Jansrud je pobijedio s najboljim vremenom 1:14.61, a Kilde i Mayer su zauzeli drugu poziciju s istim vremenom 1:14.77 i zaostatkom od 16 stotinki. Četvrti je bio Švicarac Mauro Caviezel sa zaostatkom od 49 stotinki.

U poretku skijaša u superveleslalomu vodi Mayer sa 264 boda, a drugo mjesto dijele njegov sunarodnjak Vincent Kriecmayr i Jansrud sa 236 bodova. U ukupnom poretku skijaša prvi je Norvežanin Henrrik Kristoffersen sa 691 bodom, drugi je Kilde sa 671 bodom, a treći je Francuz Alexis Pintaurault sa 642 boda.

Sutra skijaši u Kitzbuehelu voze spust.

Shiffrin drugi put u karijeri najbrža u spustu

Kad već nije uspjela pobijediti u posljednja dva slaloma, što je za njezine standarde prilično neobično, Mikaela Shiffrin se odlučila počastiti pobjedom u spustu. Najbolja skijašica današnjice slavila je jučer na stazi "Marc Girardelli" u bugarskom skijalištu Bansko, bila je 18 stotinki brža od Talijanke Federice Brignone, odnosno 23 od Švicarke Joane Hählen (28) kojoj je to prvo postolje u karijeri.


Za Shiffrin je ovo 65. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a druga u spustu. Ukupno joj je to peti trijumf ove sezone, čime se dodatno učvrstila na vrhu poretka sa skoro 300 bodova više od Brignone. (vb)

Linker
24. travanj 2024 00:51